Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Αυτή η ηρωική χώρα λοιπόν γιορτάζει σήμερα την επέτειο του ΟΧΙ με σκηνικό λίγο πολύ ανάλογο με εκείνο 70 χρόνια πριν, με Γερμανούς, με δυνάμεις του άξονα (Τροϊκα), με δωσίλογους και σπιούνους… Όμως πάντα με έναν λαό που.. αντιστέκεται και που στο τέλος θα νικήσει.
Γιατί το κατοχικό σκηνικό που βιώνουμε έχει (αλλοίμονο αν δεν είχε) και εθνική αντίσταση. Ίσως να λέγεται σήμερα κίνημα του δεν πληρώνω, κίνημα των αγανακτισμένων, κίνημα ανυπακοής, κίνημα της πλατείας, των γηπέδων, των καταλήψεων, των ταξιτζήδων, των οδοκαθαριστών, των εκπαιδευτικών των εργατών. Σύνολο 11 εκατομμύριων απέναντι σε 154 νενέκους.
Kαι για να γίνω πιο ακριβοδίκαιος δεν είναι η χώρα το πρόβλημα, αλλά οι προδότες ταγοί της που με δόλο υφάρπαξαν την ψήφο του καλόπιστου λαού και τώρα επιλέγουν την διάλυση της, από το να παραδώσουν αναίμακτα την εξουσία!!!
Γιατί είναι καθεστώς και κανένα καθεστώς δεν πέφτει αναίμακτα…
Στην ερώτηση πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τον ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγει ο εχθρός, η απάντηση (δεν είμαι ειδικός) μάλλον είναι να κάνουμε ακριβώς ότι και ο εχθρός, αλλά αντίθετα. Αντιπροπαγάνδα.
Σπέρνει ηττοπάθεια ο εχθρός; Εμείς σπέρνουμε ελπίδα και αισιοδοξία.

Αποδομεί την εθνική μας ταυτότητα ο εχθρός; Την αναδομούμε εμείς χωρίς ακρότητες και φωνές.
Είμαστε Έλληνες και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.
Αποδομεί τη Θρησκεία μας ο εχθρός; Ακόμα και ο πιο ορκισμένος άθεος, αν ελάμβανε υπ΄όψη τον πραγματικό κόσμο και όχι τον κόσμο όπως θα τον ήθελε ο ίδιος (ο άθεος), θα παραδεχθεί ότι η ορθοδοξία ενώνει τους Eλληνες και είναι σε αρμονία με τη διδασκαλία των αρχαίων...
Αποδομεί την παιδεία μας ο εχθρός; Εμείς ασχολούμαστε με την παιδεια και τη μόρφωση των παιδιών μας. Με τις παλιές αξίες. Τα ερωτήματα είναι όλα απαντημένα. Να φροντίσουμε τα παιδιά μας να διαβάσουν Πλάτωνα, Αριστοτέλη και όσους αρχαίους, νεότερους φώτισαν το ανθρώπινο πνεύμα.
Σπέρνει διχόνια ο εχθρός; Δείχνουμε ενότητα. Θα πολεμήσουμε μαζί σαν αδέρφια.
Σπέρνει πανικό; Είμαστε ψύχραιμοι. Δρούμε ειρηνικά και νόμιμα..
Το πιο δύσκολο όμως αγαπητοί μου συμπατριώτες, είναι και το πιο καθοριστικό:
Η ταπείνωση του εγώ. Εμείς πάνω από εμένα. Να σταματήσουμε να αναζητούμε το προσωπικό συμφέρον και να επιδιώξουμε να επιβιώσουμε μαζί. Ενωμένοι θα νικήσουμε. Χωρισμένοι θα χαθούμε.
Μόλις βάλουμε το εμείς επάνω από το εγώ, θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα. Λύσεις υπάρχουν! Και για το πως θα τους σταματήσουμε και για το πως να επαναφέρουμε και εξασφαλίσουμε τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε και για το πως θα κρατήσουμε τα λαμόγια μακριά και για το πως θα δώσουμε τα ηνία στα χέρια των άξιων παιδιών αυτής της χώρας. Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες.
Αυτή την φορά η επέτειος του ΟΧΙ είναι η πιο καθοριστική για τη νεώτερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Προλαβαίνουμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Στο χέρι μας είναι να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να δούμε την απλή αλήθεια, να θυμώσουμε, να βγούμε στο δρόμο και να σταματήσουμε ειρηνικά με ανυπακοή αυτό το αστείο παιχνίδι που μας μαθαίνουν από μικρούς σαν σκληρή πραγματικότητα. Η Ελλάδα μπορεί να δείξει το δρόμο για μια ακόμη φορά...Αρκεί να το πιστέψουμε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου