Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τις κρυφές παγίδες στα ψιλά γράμματα φοβάται ο Σαμαράς


«Ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες” λέει ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και αυτό δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να φωτίσει κάθε σημείο, σκοτεινό και γκρίζο της όποιας συμφωνίας αποφασισθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς γνωρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να “βαφτίσει το κρέας-ψάρι” και να εμφανιστεί ως “σωτήρας” την ώρα που το μόνο που κάνει με συνέπεια τα τελευταία δυο χρόνια είναι να βυθίζει τη χώρα στο χάος, την οικονομία σε ύφεση και τους Έλληνες σε απόγνωση.
Άρα δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία έκπληξη στη Συγγρού, το “πανηγύρι” που σκοπεύει να στήσει ο πρωθυπουργός, με στόχο να αποτελέσει πολιτικό διακύβευμα των εκλογών ή δημοψηφίσματος  η χθεσινή απόφαση. Γι ΄αυτό και ο εκλογικός μηχανισμός της ΝΔ παραμένει σε ετοιμότητα, ενώ η συμφωνία θα μπει στο μικροσκόπιο από “οικονομικούς κομάντος” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα αναζητήσουν και τα “συνοδευτικά έγγραφα”.

Το ερώτημα που απασχολεί τη Συγγρού είναι σε ποια χέρια θα “σκάσει” η βόμβα που έχει πυροδοτήσει ο κ. Παπανδρέου, από την ημέρα που έκλεισε τη συμφωνία με τον Ντομινίκ Στρός Κάν πριν καν γίνει πρωθυπουργός, γι αυτό και ο κ. Σαμαράς είναι προσεκτικός στις τοποθετήσεις του.
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι τα “ψιλά γράμματα” είναι εκείνα που κρύβουν την πραγματική διάσταση των όσων συμφωνεί πάντα ο κ. Παπανδρέου και αποκαλύπτονται συνήθως ετεροχρονισμένα και δένουν τη χώρα χειροπόδαρα, ιδιαίτερα σε αυτά την κρίσιμη φάση που “τα όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες ήταν ερήμην του πρωθυπουργού” και απλώς του παραδόθηκαν έτοιμα από τους ηγέτες της ΕΕ.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης αφού τόνισε ότι φτάσαμε εδώ εξαιτίας των λαθεμένων κυβερνητικών χειρισμών, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: “Αναμένουμε να δούμε, εάν η όποια ελάφρυνση χρέους, θα μας επιστρέψει τουλάχιστον εκεί που ήμασταν (από πλευράς χρέους και τόκων) το 2009 και πριν αρχίσουν όλες αυτές οι θυσίες, Επίσης αναμένουμε να δούμε τον τρόπο διασφάλισης της ρευστότητας για την οικονομία μας και των ασφαλιστικών ταμείων. Και ασφαλώς ζητάμε από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να μην δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας”.
Τέλος ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος επέμεινε μιλώντας στη ΝΕΤ στο αίτημα των πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι “ο ελληνικός λαός μπροστά σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να εκφράσει την βούλησή του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου