Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο ΠτΔ αποχωρεί έπειτα από αντίδραση του λαού, το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει..


Όταν ο αρχηγός του πολιτικού συστήματος (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ίσταται απέναντι στο λαό, δεν γίνεται αποδεκτός από το λαό και αναγκάζεται για οποιονδήποτε λόγο να αποχωρήσει, τότε αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πάψει πλέον de facto να υφίσταται. Έχει απλά καταρρεύσει. Δεν γίνεται να το εξηγήσουμε πιο απλά. Η τροπή σε φυγή, του ανωτάτου άρχοντος,....
του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας, του αρχηγού του κράτους, του εγγυητή του πολιτεύματος, έπειτα από σφοδρές λαϊκές αποδοκιμασίες, δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν μας να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συνέβη..
Ισχυρίζονται πολλά παπαγαλάκια του συστήματος στα καθεστωτικά ΜΜΕ, ότι ήταν μια μικρή ομάδα. Όμως, δεν ήταν μόνο μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν πολλές ομάδες σε πολλές πόλεις της χώρας και αυτό δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού άρχισε να εξεγείρεται. Και δεν ήταν μόνο η όποια ομάδα ξεκίνησε τις αποδοκιμασίες. Το πλέον ανησυχητικό για το πολιτικό σύστημα, είναι η βουβή αποδοχή ή αδιαφορία του λαού για ό,τι συνέβη.   
Η Δημοκρατία είναι ένα πολύ απλό πολίτευμα. Λειτουργεί με βάση τη λαϊκή αποδοχή.
Η εξουσία που ασκούν ορισμένα μέλη της κοινωνίας, απέναντι στο λαό, βασίζεται πάνω στη λαϊκή εμπιστοσύνη και στη λαϊκή αποδοχή. Όταν αυτή εκλείψει και η εξουσία δεν γίνεται πλέον αποδεκτή ή και εκδιώκεται όπου εμφανιστεί, τότε η εξουσία έχει καταρρεύσει και οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής της με τη βία, οδηγεί σε τυραννία και σε εμφύλιο.
Από σήμερα λοιπόν, η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε νέα σελίδα στην ιστορία της. Όσοι πιο πολλοί και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί πολύ, με συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που οπωσδήποτε θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου