Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο Ενημερωμένος πολίτης είναι ο σωστός πολίτης


Τα ακόλουθα είναι τα σημεία της συμφωνίας που «επιτεύχθηκε» προχθες στις Βρυξέλλες και αφορούν την Ελλάδα.

Ενώ στην παρ. 8 συγχαίρει την Ιρλανδία και την Πορτογαλία για την πρόοδο τους στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, στην παρ. 9 καλωσορίζει την απελευθέρωση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα και προσδοκά την ολοκλήρωση της σύνταξης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ενός νέου πολύχρονου μνημονίου.

Στην παρ. 10, αναφέρεται ότι την ενίσχυση του μηχανισμού ελέγχου (επιτήρηση) και την επί τόπου παρουσία της την ζήτησε η Ελληνική κυβέρνηση. Επίσης αναφέρει ότι θα υπογραφεί σχετική συμφωνία (MoU) για την παρουσία αυτή……….
Στην παρ. 12 καλωσορίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε μαζί με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της Ελληνικής οικονομίας να εξασφαλιστεί μείωση του χρέους στο 120 % μέχρι το 2020 (όσο δηλαδή το παρέλαβε από την ΝΔ πριν 2 χρόνια !!!). Προς την κατεύθυνση αυτή καλούν τους ιδιώτες επενδυτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να μειώσουν εθελοντικά κατά 50% την ονομαστική αξία των κρατικών ομολόγων που κατέχουν…….
Στην παρ. 13 αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεσμεύεται μέσα από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ ή άλλες ιδιωτικοποιήσεις να εξασφαλίσει 15 δις ευρώ πέραν αυτών που μέχρι τώρα συμφωνήθηκαν ……… 
Στην παρ. 27 συμφωνήθηκε από τις χώρες της ευρωζώνης ότι όσες χώρες έχουν υπερβολικά ελλείμματα (Ελλάδα), θα υπόκεινται στον έλεγχο του προϋπολογισμού των πριν αυτοί κατατεθούν στο εθνικό κοινοβούλιο. Επιπλέον θα γίνεται έλεγχος υλοποίησης και θα προτείνουν τροποποιήσεις αν απαιτηθεί. Στην περίπτωση εκτροπής θα επιβάλλεται στενότερος έλεγχος και συντονισμός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή......

Α.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου