Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

∆ΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ


του Άκη Γεροντόπουλου
Συµπληρώνονται  δύο  χρόνια από την πανηγυρική εκλογή του Αντ. Σαµαρά στην προεδρία της  Ν∆. 800.000 παλιά και νέα µέλη του κόµµατος ψήφισαν µε τρόπο υποδειγµα- τικό και προσέδωσαν µορφή πραγµα- τικού λαϊκού κινήµατος στην εκλογή του  αρχηγού από τη βάση. Ήταν η πρώτη  φορά που  ο  Πρόεδρος  του κόµµατός  µας ψηφίσθηκε απευθείας από τον λαό. Και ο Αντώνης Σαµαράς απέδειξε  ότι κατανοεί  τις  αυξηµένες ευθύνες και υποχρεώσεις, οι οποίες απορρέουν  από  αυτό τον δυναµικό τρόπο της εκλογής του.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια η Ν∆ κατόρθωσε να ανακάµψει θεαµατικά. Ήµασταν πίσω 10 µονάδες στις εκλογές του 2009 και τώρα είµαστε 10 µονάδες µπροστά από το ΠΑΣΟΚ, όπως  δείχνουν  οι  δηµοσκοπήσεις.
Αλλά δεν είναι στον χαρακτήρα του Προέδρου  να  πανηγυρίζει.  Γνωρίζει τα προβλήµατα του λαού και τις κρίσιµες στιγµές που διέρχεται η κοινωνία και η οικονοµία. ∆εν τον ενδιαφέρουν οι λαϊκισµοί και τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήµατα  για  την  άγρα ψήφων. Τον ενδιαφέρει πρωτίστως η ανάκαµψη   της  οικονοµίας,  η λήψη αναπτυξιακών µέτρων, η ανακούφιση των ταλαιπωρηµένων κοινωνικών στρωµάτων. Τον ενδιαφέρει η ανόρθωση του διεθνούς κύρους της χώρας και η παρακολούθηση των ευαίσθητων εθνικών θεµάτων, τα οποία αφέθηκαν  εγκαταλελειµµένα από τον Γ. Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαµαράς εξελέγη Πρόεδρος της µεγάλης φιλελεύθερης, πατριωτικής παράταξης στην πιο δύσκολη  στιγµή  για  την  πατρίδα  µας µετά  τη  µεταπολίτευση.  Κατόρθωσε να
οικοδοµήσει  ένα  νέο  και  άµεσο τρόπο  επικοινωνίας  µε τα  στελέχη µας και µε τον λαό. Αναδιοργάνωσε το Κόµµα, έδωσε έµφαση στην παραγωγή πολιτικής και ιδεολογίας, αξιοποίησε τους πάντες, έσβησε µε σφουγγάρι, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε, τις πικρίες και τις εσωκοµµατικές αντιπαλότητες  του  προσφάτου  παρελθόντος.
Είχε τη τόλµη και την διορατικότητα να αντιταχθεί στη µονόπλευρη, αντιαναπτυξιακή και φοροµπηχτική  πολιτική που έφεραν στη χώρα η τρόικα και η κυβέρνηση Παπανδρέου. Εξήγησε ευθαρσώς  στους  εταίρους και  δανειστές  µας  ότι  συµφωνεί  µε τους  γενικούς  στόχους,  που  είναι η ταχεία  έξοδος  από  το  τούνελ,  αλλά διαφωνεί  σε  επιµέρους  τακτικές,  τις οποίες θα επιχειρήσει να τροποποιήσει. Αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναδιαπραγµάτευσης  ορισµένων  σηµείων των Μνηµονίων που µάς επιβλήθηκαν.  ∆ικαιώνεται  καθηµερινά. Προ ολίγων ηµερών και το ∆.Ν.Τ. αλλά και η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παραδέχθηκαν δηµοσίως ότι τα µέτρα που επιβλήθηκαν  στην  Ελλάδα  αποδείχθηκαν αναποτελεσµατικά.
Ο Αντ.  Σαµαράς  µέχρι  τώρα συνδύασε την εθνική αξιοπρέπεια µε την  προβολή πρακτικών λύσεων για τα  άµεσα  προβλήµατα.  Είµαστε  βέβαιοι ότι έτσι ακριβώς θα κυβερνήσει σε  λίγους  µήνες, όταν  θα  αναλάβει την  διακυβέρνηση της χώρας µε την ψήφο των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου