Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Θετική η αξιολόγηση της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»


ΣΤΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ: «Ευχαριστούμε όλους όσους μετείχαν. Μόνο με συνεργασία θα φέρουμε αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου» 
Με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι μετείχαν στην  Έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης και στήριξαν με την παρουσία τους τη συμμετοχή της Ηπείρου, υπηρεσιακούς παράγοντες, Δήμους και επαγγελματίες.  Ο κ. Στ. Ιωάννου δήλωσε ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και την συνένωση των δυνάμεων, κάτω από μια ενιαία στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, μπορούμε να επιτύχουμε αποτελέσματα και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Προανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε αυστηρά επιλεγμένες εκθέσεις, παραλλήλως με τις ενέργειες προβολής που τρέχουν αυτή τη στιγμή σε τηλεοπτικά κανάλια (με έμφαση στην Βόρεια Ελλάδα), ούτως ώστε για κάθε ευρώ επενδύει η Περιφέρεια τα οφέλη να είναι πολλαπλάσια και απτά.
Επιτυχημένη η Ηπειρωτική παρουσία
Η παρουσία της Ηπείρου στη «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη και κατά κοινή ομολογία κέρδισε τις εντυπώσεις. Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο που είχε ενοικιάσει η Περιφέρεια
Ηπείρου επιφάνειας 64 τμ,  σε κομβικό σημείο της έκθεσης, με οργανωμένη προετοιμασία, αλλά κυρίως με την αυτοπρόσωπη παρουσία φορέων, παραγόντων, επαγγελματιών του κλάδου και απλών Ηπειρωτών. Το περίπτερο της Ηπείρου ήταν από τα πιο ζωντανά περίπτερα της έκθεσης κυρίως χάρη στο χαμόγελο των ανθρώπων που παρέστησαν και εργάστηκαν για τη προβολή της Ηπείρου. Οι επισκέπτες   πήραν μια θερμή γεύση Ηπειρώτικης φιλοξενίας,  ενώ δοκίμασαν Ηπειρώτικη πίτα και άλλα τοπικά προϊόντα. Από το περίπτερο της Ηπείρου πέρασαν μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ενώ επαγγελματίες του κλάδου πραγματοποίησαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες από το εξωτερικό.
Στο περίπτερο όλες τις ημέρες της έκθεσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός Αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κ Στράτος Ιωάννου. Το περίπτερο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ενώ από την Π.Ε. Πρέβεζας το περίπτερο επισκέφτηκαν  ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Μπαίλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Ν. Αναγνώστου, ο Δήμαρχος Πάργας κος Θ. Λιόλιος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάργας κα Ε. Κολιοφώτη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Π. Χαλκίδης,  και πολλοί επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου παραχώρησε συνεντεύξεις στην ΝΕΤ, στην ΕΤ3 στο TV100 και στο Μακεδονία TV, παρουσιάζοντας τις ομορφιές της Ηπείρου και τους λόγους που αξίζει να την επιλέξουν οι πολίτες για τις διακοπές τους και τα ταξίδια τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου