Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Ν. Δ. : Το βαλς, τον Μάρτιο θα είναι ροκ! »


Το ..βαλς τελείωσε και αρχίζει πάλι το σκληρό ροκ. Αυτή είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα δυο “όχι” σε λίστα και σε παράταση του βίου της ζωής της “κυβέρνησης Παπαδήμου” παραμένουν ισχυρά και αδιαπραγμάτευτα για τη Συγγρού. Και αν το πρώτο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση το δεύτερο θα σημάνει την αρχή του τέλους της. Αν ο κ. Παπαπανδρέου ονειρεύεται ότι θα κυβερνά δια... χειρός του κ. Λουκά Παπαδήμου τότε θα του “κοπεί το μακρύ χέρι” ξεκαθαρίζουν στη Νέα Δημοκρατία.
 Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε εκλογές με την πλάτη στον τοίχο τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις οι επιτελείς του κ. Σαμαρά δίνοντας το σήμα για ανάκτηση της ψυχολογίας και του όποιου εδάφους έχει χαθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Για το θέμα της λίστας ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αμετακίνητος. Όπως τονίζει σε στενούς του συνεργάτες ο κ. Αντώνης Σαμαράς, δεν πρόκειται να βάλει πλάτη στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, που για δικούς του λόγους θέλει να έχει εκείνος και το μαχαίρι και το πεπόνι όχι μόνο στην επιλογή αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. “Το πρόβλημα είναι
αποκλειστικά δικό του και αφορά τα εσωκομματικά τους. Εμείς θέλουμε υποψηφίους που να τρέξουν, να οργώσουν την Ελλάδα,  ώστε να σχηματίσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με ανθρώπους που θα έχουν επιλεγεί από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν σκοπεύουμε να αλλοιώσουμε τη βούληση του λαού”, τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία βάζοντας τέλος στα σχέδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Για το ζήτημα  της ημερομηνίας των εκλογών, στη Συγγρού γνωρίζουν καλά ότι είναι το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα και αν ανοίξουν ρωγμές σε αυτό, όπως επιθυμούν κάποιοι μέσα από τη ΝΔ,  τότε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολλά και πιθανόν μη αναστρέψιμα. Αυτός είναι και ο λόγος που κορυφαία στελέχη κοντά στον κ. Σαμαρά, φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα, εντός και εκτός κόμματος  ότι η στήριξη στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού έχει ημερομηνία λήξης το αργότερο τα μέσα Μαρτίου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά “ακόμη και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρόλο που τα προβλήματα ήταν πολλά και μεγάλα και κυρίως εθνικά οι εκλογές έγιναν κανονικά. Άρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιείται το ζήτημα του PSI ως πρόσχημα μετακίνησης της ημερομηνίας των εκλογών”. Παράλληλα στη Συγγρού  εκτιμούν ότι απώτερος στόχος του τέως πρωθυπουργού είναι μέσω της παράτασης του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης να μπορέσει να βγει από τη μια ο ίδιος από το “κάδρο” των ευθυνών του και να βάλει και τους άλλους μέσα σε αυτό. Με αυτό το τερτίπι και με αριστερόστροφη φρασεολογία θα μπορέσει να κάνει το com back που ονειρεύεται. Με βάση αυτό φέρονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν το όνειρο του κ. Παπανδρέου να πάρει σάρκα και οστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου