Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«Σκληρό καρύδι» η ΦΕΙ απέναντι στη Σταυρούπολη


«Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκε η Φιλαθλητική Ένωση Ιωαννίνων για τη Σταυρούπολη, που πριν το παιχνίδι πίστευε πως θα έχει ένα εύκολο απόγευμα στα Γιάννενα για την 3η αγωνιστική της Α2 Γυναικών.
Τα κορίτσια του Δημήτρη Καλογήρου, με εξαίρεση το 1ο σετ, κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια την κατά τεκμήριο πιο δυνατή ομάδα της Θεσσαλονίκης και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα βαθμό από το παιχνίδι, αλλά στα κρίσιμα σημεία μέτρησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων και τα «φαλτσοσφυρίγματα» των διαιτητών.
Η ΦΕΙ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και έχασε σχετικά εύκολα το σετ. Από το 2ο σετ και με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τις κοπέλες του Δ. Καλογήρου να κοντράρουν στα ίσα τη Σταυρούπολη. Ωστόσο, δύο καταφανέστατα και αδικαιολόγητα για την εμπειρία του λάθη του α’ διαιτητή Χρ. Μπαλτζώη, αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού, οδήγησαν τη Σταυρούπολη να προηγηθεί με 0-2 σετ.
Το 3ο σετ ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό σερί της ΦΕΙ, με τη διαφορά στη συνέχεια να ξεπερνά και τους 10 πόντους, καθώς η ανέλπιστη πίεση έφερε εκνευρισμό και λάθη στον πάγκο της Σταυρούπολης. Με υπερπροσπάθεια η ομάδα του Σολκίδη κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, ωστόσο το σετ κατέληξε στη ΦΕΙ.
Όμορφο βόλεϊ παίχτηκε και στο 4ο σετ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Το καθοριστικό σημείο ήταν όταν η γιαννιώτικη ομάδα προηγήθηκε 17-15 και είχε την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά σε καρφί άουτ, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε σφάλμα στο φιλέ – που μόνο αυτός είδε – και στη συνέχεια τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον προπονητή της ΦΕΙ, που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε. Έτσι, αντί 18-15 το σκορ έγινε 17-17 και τελικά πρώτη στους 25 πόντους έφτασε η ομάδα της Σταυρούπολης.
Τα σετ: 14-25, 18-25, 25-22, 21-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου