Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τα τελάρα με πορτοκάλια Άρτας μετέφεραν και χασίς στην Ιρλανδία!


 Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία κατά της διακίνησης χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη πέτυχαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και στην Ήπειρο. Κατάφεραν να εξαρθρώσουν διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, στην οποία όπως ανακοίνωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, συμμετείχε και ο γνωστός ηθοποιός Φράνκο Αλφόνσο! Σύμφωνα με πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ γινόταν διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών μέσα σε πορτοκάλια, με φορτηγά από την Ιρλανδία στην Ελλάδα! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πορτοκάλια φορτώνονταν στην Άρτα και τα φορτηγά περνούσαν, αφού είχε φορτωθεί το χασίς, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας! Το χασίς, τοποθετούνταν στο ενδιάμεσο σημείο πίσω από τα τελάρα με τα πορτοκάλια! 
Όπως ανακοίνωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος «μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και συντονισμένες ενέργειες των Ελληνικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών και των αντιστοίχων της Ιρλανδίας και Μ. Βρετανίας, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, η οποία εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία τις οποίες στη συνέχεια με αυτοκίνητα φορτηγά – ψυγεία μετέφερε στην Μ. Βρετανία και στην Ιρλανδία. 

Συνελήφθησαν στην Ελλάδα (Ηγουμενίτσα και Αθήνα) ένας Ιρλανδός υπήκοος 36 ετών, ένας   Έλληνας 40 ετών κάτοικος Αθηνών και ο Φράνκο Αλφόνσο 46 ετών μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Κατασχέθηκαν 120 κιλά κάνναβης σε φορτηγό - ψυγείο επιμελώς κρυμμένα σε νόμιμο φορτίο με πορτοκάλια, το οποίο είχε προορισμό την  Ιρλανδία, 103 κιλά κάνναβης σε αποθηκευμένο χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής και 18 κιλά κάνναβης σε φορτηγό αυτοκίνητο στον ίδιο αποθηκευτικό χώρο, έτοιμα για μεταφορά».
Όπως έγραψε χθες το protothema.gr, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος ήταν ο ρόλος στο κύκλωμα του γνωστού ηθοποιού και τραγουδιστή Φράνκο Αλφόνσο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 46χρονος υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, καθώς δηλώνει επιχειρηματίας που ασχολείται  και με το εμπόριο τροφίμων. 
Τέλος, στην επιχείρηση που «ξεσκέπασε» την καλοστημένη κομπίνα συμμετείχαν η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Ηπείρου- Παραρτήματος Ηγουμενίτσας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, η Διεύθυνση Αττικής με την Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και η ΟΠΚΕ.

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου