Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

450 εκατομμύρια ευρώ, αγνοήθηκαν «εκ παραδρομής»!!!


Στην Κομοτηνή πραγματοποιεί το πρώτο Συνέδριό της η «νεοπαγής» ΚΕΔΕ-Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (καλλικρατική μετάλλαξη της παλιάς ΚΕΔΚΕ, που, ελέω Ραγούση, έστειλε στον κάλαθο των απορριμμάτων ογδόντα χρόνια ιστορίας…).
Στην Κομοτηνή, όπου, κατά τις προσδοκίες τής (κατόπιν παρατεταμένου εκλογομαγειρέματος προκυψάσης) πράσινης πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, θα ήταν δυσχερής η «δυναμική» παρουσία διαμαρτυρομένων «ομάδων πίεσης» (εργαζομένων στους Δήμους, ανέργων, απειλουμένων με απολύσεις, και άλλων πονεμένων κατηγοριών).  Του καιρού μη επιτρέποντος και της τραγικής τροϊκανής επικαιρότητος βοηθούσης, το Συνέδριο φαίνεται να διεξάγεται σε ένα «στενότερο», οικογενειακό, περιβάλλον.
Αυτό βεβαίως δεν εμποδίζει τους μεν αυτοδιοικητικούς να διεκτραγωδούν την δεινή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει απαξάπαντα τα καλλικρατικά καμάρια τους, τους δε κυβερνητικούς να υποδύονται τους συμπάσχοντες τεθλιμμένους συγγενείς, και να επαναλαμβάνουν το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».  Όμως, αλήθεια, ποιος είναι ο «έχων»;  Και πόσο γνωρίζει το «έχει» του;
Στην εναρκτήρια ομιλία του, στο Συνέδριο της Κομοτηνής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κύριος Κώστας Ασκούνης, Δήμαρχος Καλλιθέας, αποκάλυψε:  «…Σε νέες συναντήσεις (των Δημάρχων) με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, θέσαμε το πρόβλημα των μεγάλων περικοπών των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι είχαν εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012. … Με βάση τα … στοιχεία και τις προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, οι Δήμοι της χώρας θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν. Επισημάναμε ότι αυτές οι περικοπές οδηγούν αντικειμενικά στη διακοπή της λειτουργίας των Δήμων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση. Μετά από αυτή τη δραματική έκκληση, την οποία απευθύναμε προς τους αρμοδίους Υπουργούς και έντονες συζητήσεις, διαπιστώθηκε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είχε υπολογίσει ένα επιπλέον ποσό ύψους 450 εκατομμυρίων €, τα οποία προέρχονται από θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του 2012. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή του συνόλου της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, το λάθος αναγνωρίστηκε και η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την απόδοση αυτών των επιπλέον 450 εκατομμυρίων €.».
Αντιλαμβάνεται ο μνημονιόπληκτος δημότης την φρικτή ομολογία του Προέδρου όλων των Δημάρχων της Χώρας;  450 εκατομμύρια αγνοήθηκαν «εκ παραδρομής»!!! Κι αν δεν υπήρχε ζήτημα ζωής ή θανάτου, για τους Δήμους, ούτε που θα το καταλάβαιναν εκεί στα έγκατα του οικονομικού στρατηγείου της τρισυποστάτου Κυβερνήσεώς μας!  Κατά τα άλλα, ο κύριος Βενιζέλος και η κουστωδία του διαπραγματεύονται ασυστόλως το μέλλον μας.   Εκ παραδρομής!

Πηγή: Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου