Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΟΤΣΗ


- Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και υπό την αναδιάρθρωση στο χώρο της Υγείας –Πρόνοιας προεκλίθησαν τέσσερις συνεδριάσεις , μία ανά περιφερειακή ενότητα με συνομιλητές-συνδιαμορφωτές τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα , Προνοιακά ιδρύματα , ιατρικούς συλλόγους, συνδικαλιστικούς φορείς περί την υγεία και άλλους εμπλεκόμενους όπου μετά από εξαντλητική διαδικασία συντάχθηκε ώριμη πρόταση η οποία ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και επεδόθη στο Υπουργείο Υγείας.
- Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και κατόπιν τεσσάρων συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ίδιο τον Υπουργό  συντάχθηκαν Μνημόνια ( Συμπράξεις) με πιστοποιημένους και έγκριτους φορείς υλοποίησης, για συμμετοχή στο  πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Έγιναν δύο ανοιχτές συνεδριάσεις ενημέρωσης  και ανταλλαγής απόψεων με ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ , Δήμους , ΚΕΘΕΑ, Ερυθρό Σταυρό, ΕΨΕΠ κ.α) και εξασφάλιση  θέσεων εργασίας πεντάμηνης διάρκειας και μάλιστα καταφέραμε να εγκριθούν το μείζον των αιτούμενων θέσεων εργασίας με τα Ιωάννινα και την Άρτα να καταταγούν πανελληνίως πρώτοι .
- Με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό στο χώρο της υγείας  πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ανοιχτές συνεδριάσεις , μία ανά περιφερειακή ενότητα ,με εταίρους τους Δήμους , Μητροπόλεις ,τις δομές των εξαρτημένων ατόμων (ΟΚΑΝΑ ,ΚΕΘΕΑ κτλ) και καταλήξαμε σε πλήρεις φακέλους οι οποίοι και υπεβλήθησαν στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ,  για δημιουργία Συμβουλευτικών σταθμών σε Άρτα , Πρέβεζα και Θεσπρωτία, ένα βήμα που
για πρώτη φορά έγινε σ’ αυτές τις ενότητες.
- Σε επίπεδο ανεύρεσης χώρου για κλειστή κοινότητα ΚΕΘΕΑ υπάρχει μία σοβαρή συζήτηση με το Δήμο Ιωαννιτών και το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων.
-Κάλυψη των ενοικίων της στέγης της Νυχτερινής Κοινότητας και του  Συμβουλευτικού Σταθμού ΚΕΘΕΑ .
-Κάλυψη της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, διαθέτοντας το κτίριο του ΄΄Παλλάδιου΄΄, για     συνεχή χρονιά.
- Στα πλαίσια των διατάξεων του Καλλικράτη και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων πραγματοποιήθηκε συγκρότηση Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου φορέων κοινωνικής φροντίδας με ολοκληρωμένο τον Τομέα ψυχικής Υγείας και με συγκροτημένες  αποφάσεις που βγήκαν από αυτήν ήτοι ,α) διάθεση ενός αυτοκινήτου για τη λειτουργία Ψυχιατρικής Μονάδας  Άρτας και Πρεβέζης ,β) πρόταση για δημιουργία Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο Παν/κό Νοσοκομείο , πρόταση που θα κατατεθεί τεκμηριωμένη και στον Υπουργό Υγείας σε προγραμματισμένη συνάντηση το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
-Σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ παρέχεται υποστήριξη και συνδρομή για συγκρότηση φακέλου στο ΕΣΠΑ στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης , με την διαδικασία να βρίσκεται στην αναμονή τοπικού ρυμοτομικού και στην συνέχεια η έκδοση οικοδομικής άδειας. Ακόμα έχει υιοθετηθεί πρόταση της Προέδρου για παροχή μέσω τηλεματικής , που ήδη διαθέτει η ΕΛΕΠΑΠ , συμβουλευτικής και συνδρομής στις άλλες μονάδες αποκατάστασης ΑΜΕΑ της Ηπείρου.Η υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας, θα διευθετήσει την υλοποίηση της δράσης.
- Συγκρότηση ομάδας εργασίας από έμπειρους υπαλλήλους και συνεργάτες της Περιφέρειας με στόχευση την συμμετοχή και ανεύρεση προγραμμάτων που αφορούν την απασχόληση , ώστε αν μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας . Στο θέμα αυτό ήδη η ΕΔΑ Ηπείρου συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα ΤΟΠΣΑ και ήδη έγινε μία συνάντηση με την Ήπειρος  ΑΕ και την ΕΔΑ για ολοκληρωμένη διεκδίκηση του προγράμματος. Επίσης σε συνεννόηση με τον Εθνικό οργανισμό μετανάστευσης(ΕΟΜ)  που εντέλει ανέλαβε το πρόγραμμα κατάρτισης και επαναπροώθησης των μεταναστών έχουμε δρομολογήσει μία ημερίδα ενημερωτικού χαρακτήρα στην Ήπειρο.
- Στα θέματα της στέγασης δεν θα μπορούσαμε να μην  έχουμε στραμμένη την προσοχή μας. Έτσι συνομιλώντας με Δήμους , Μητροπόλεις , εθελοντικές οργανώσεις  διαμορφώνουμε τον χώρο του Παλαιού ΕΦΕΤ στο Αεροδρόμιο Κατσικάς και αν μας ζητηθεί ή υπάρξει έκτακτη ανάγκη θα μπορέσουμε να τον διαθέσουμε . Επίσης ρετουσάρουμε κατεστημένη υποδομή στο θέμα της παρασκευής φαγητού ,  κληρονομιά από το ΕΙΑΠΟΕ. Στο ίδιο αντικείμενο και μετά από συνομιλία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων διαθέσαμε τρείς οικίσκους για αποθήκευση ξηρών τροφίμων των συσσιτίων της Περιβλέπτου. Επίσης έχει προγραμματισθεί παράσταση σε βιομηχάνους  ξηρών τροφίμων για  διάθεση τους  σε εμάς, και με συντονισμό από εμάς διανομή σε ανάγκες συσσιτίων όλης της Ηπείρου. Ακόμα με την συνδρομή του στρατού , της 8ης Μεραρχίας ,υπάρχει δέσμευση για κάλυψη εκ του περισσού των τροφίμων  των μαγειρείων στα στρατόπεδα της Ηπείρου σε συσσίτια στην περιοχή της  Ήπείρου.
-Στον χώρο των κτιριακών υποδομών περί  την υγεία, υπάρχει ήδη ανάδοχος για νέο πενταώροφο στο Παν/κό νοσοκομείο της Δουρούτης που θα καλύψει ανάγκες σε νέες κλινικές της Ηπείρου. Η συνδρομή μας στην επίτευξη αυτού του στόχου ήταν καθοριστική.
-Δέσμευση από το υπουργείο Υγείας ένταξης στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό, της κατασκευής  νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
- Συμμετοχή από όλες τις  μονάδες υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου σε ημερίδες - εκδηλώσεις κοινωνικού-υγειονομικού ενδιαφέροντος , ώστε να γίνονται κοινωνοί στοιχείων που κατατίθενται και έπειτα να επιλαμβάνονται την επίλυση τους ( επιστολές , ψηφίσματα για θέματα όπως «βοήθεια στο σπίτι»κτλ).
- Στα πλαίσια της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στην αντιπυρική περίοδο του θέρους 2011, μαζί με την πολιτική προστασία, επιτόπια επόπτευση για τυχόν αντιμετώπιση θεμάτων ανάγκης στο θέμα της μέριμνας.
- Συγκρότηση Περιφερειακής επιτροπής ισότητας με υπογραφή της Χάρτας της ισότητας των δυο φύλων και σύμπραξη με την ΕΨΕΠ στα θέματα της ισότητας  στην  ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
-  Συμμετοχή στο πρόγραμμα WOOD 3 .
- Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ηπείρου και με στόχο την καλύτερη απόδοση της υπηρεσίας τους εδόθη χώρος στην ΔΕΣΕ Ιωαννίνων και στο Διοικητήριο της Περιφέρεις Ηπείρου.
 -Ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με το Δ.Πωγωνίου, για τη σύνταξη μελέτης για την Ειδική Οικονομική Ζώνη, στα όρια του Δ.Π.ωγωνίου με την Αλβανία.
-Εξασφάλιση από μεγάλο Όμιλο, 5 τόνων σχολικού υλικού, τροφίμων, υποδημάτων τα οποία θα διατεθούν σε ιδρύματα της Περιφέρειας Ηπείρου.
-Διάθεση δώρων , στο Ν.Π.Δ.Δ. Αλληλεγγύης, Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου , το κόστος των οποίων καλύφθηκε από επιχειρηματικό όμιλο.
-Συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο για σύνταξη μελέτης, για την αποτύπωση-διάρθρωση της αγοράς εργασίας.
Κύριοι συνάδελφοι σε χρόνο εισοδηματικής υστέρησης αλλά και αυξημένων αναγκών των πολιτών, όλα αυτά έγιναν χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα (1)€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου