Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Ν.Δ. Δεδομένη η αυτοδυναμία στις εκλογές της 8ης Απριλίου»


Δύο “ειδήσεις” έβγαλε χθες ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης. Η πρώτη ότι “μετεκλογικά η αυτοδυναμία είναι δεδομένη για τη ΝΔ”. Η δεύτερη αφορά την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες: “στις 8 Απριλίου ο κόσμος θα αποφασίσει”. Αναφερόμενος ο Εκπρόσωπος της ΝΔ στις...αντιμνημονιακές δηλώσεις που έχουν κάνει οι κ. κ. Κώστας Σημίτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Λούκα Κατσέλη επισήμανε πως “ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι το Μνημόνιο είναι λάθος ενώ μέχρι χθες κατηγορούσαν τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι είναι λαϊκιστής. Οι άνθρωποι πήραν ένα πράγμα που δεν το διάβασαν και το στήριξαν Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν μια κακή κυβέρνηση για τον τόπο”.
Από την άλλη η ΝΔ πετά το μπαλάκι για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ μια και κατάφερε να μεταφέρει τον “εμφύλιο” στο εσωτερικό του και τις κόντρες των δελφίνων στο Κοινοβούλιο. Παράλληλα επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις απουσίες των 26  βουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία λέγοντας ότι αν δεν ήταν η ΝΔ πολλά από τα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου δεν θα είχαν περάσει από τη Βουλή. Η στάση μας έλεγε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ήταν υπεύθυνη.

Να σημειώσουμε ότι η θέση της ΝΔ ήταν “ναι” σε όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, εκτός από τη ρύθμιση για τα Φαρμακεία που ήταν “παρών”.  Κάποιοι από τους βουλευτές της ΝΔ που ήθελαν να καταψηφίσουν το άρθρο για τις δικηγορικές εταιρείες (στην πλειοψηφία τους δικηγόροι) επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία.
Από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι:΅” Δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος των μέτρων και οι άλλοι μισοί θα αποχωρούν διακριτικά με ελαφρά πηδηματάκια”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι με τη στάση τους οι βουλευτές εξέφρασαν την αγωνία της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου