Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων


Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ζητά επιτακτικά η πλειοψηφία των γιατρών στα Γιάννινα, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων. 
Η νέα σύμβαση θα πρέπει να καθορίζει και να εξασφαλίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης και αμοιβής των γιατρών καθώς και τον έλεγχο, αλλά και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. 
Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων υπενθυμίζει όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί  μπορούν να συνταγογραφούν νόμιμα πλέον φάρμακα και εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, είτε είναι συμβεβλημένοι με αυτόν, είτε όχι. 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Ιατρικός Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα προβλήματα που δημιουργούνται και καταγγέλλονται από τους ασφαλισμένους, σχετικά με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς και την αμοιβή τους. Οι ασφαλισμένοι πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς καμία πρόσθετη αμοιβή, εφόσον περιλαμβάνονται στις 50 πρώτες ανά εβδομάδα επισκέψεις στον γιατρό. Στην περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον χρήματα από τον συμβεβλημένο γιατρό, ο ασφαλισμένος οφείλει να καταγγείλει άμεσα το περιστατικό στο Ασφαλιστικό του Ταμείο». 
Στο μεταξύ, τον κίνδυνο να μην πληρωθούν οι εφημερίες των νοσοκομειακών  γιατρών μετά τις 27 Ιανουαρίου (δηλαδή από αύριο), επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης. Οι δυο βουλευτές ρωτούν, μεταξύ άλλων, για ποιο λόγο τέθηκε σε ισχύ εγκύκλιος η οποία καθιερώνει διαφορετική διαδικασία πληρωμής των εφημεριών απ’ ότι προβλέπει το άρθρο 4 του Ν.3868/10;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου