Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αναβλήθηκε ξανά η συζήτηση για τις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων


Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών, για τις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.
Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών, για τις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη (31/01) η συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης, με θέμα την πρόσληψη νέων συμβούλων, τεχνικών και νομικών, για τις συμβάσεις παραχώρησης.
Οι νέοι αυτοί σύμβουλοι υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν το Υπουργείο Οικονομικών στην «αναθεώρηση» των συμβάσεων παραχώρησης, ώστε τα έργα των αυτοκινητοδρόμων να επανεκκινήσουν.
Η Ερώτηση είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο (υπ. αρ. πρωτ. 1683/248/2011), δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό και ο Στ. Καλογιάννης τη μετέτρεψε σε Επίκαιρη. Προγραμματίστηκε να συζητηθεί στις 17/01, αλλά ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αναβληθεί.
Σήμερα, η συζήτηση επί του θέματος αναβλήθηκε και πάλι λόγω «κωλύματος» του Υπουργού, όπως ενημερώθηκε από τη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης,
ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:
«Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών αδυνατεί να απαντήσει στην Ερώτησή μου, καθώς το Υπουργείο δεν έχει ακόμα προσλάβει τους νέους συμβούλους, οι οποίοι είναι άγνωστο ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα παρέχουν, δεδομένου ότι με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο ασχολείται και το Υπουργείο Υποδομών με τους δικούς του συμβούλους!
Η κατάσταση στους αυτοκινητόδρομους των συμβάσεων παραχώρησης είναι τραγική την τελευταία διετία και δυστυχώς, με την πολιτική που ακολουθούν τα συναρμόδια Υπουργεία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανεκκινήσουν τα έργα.
Θα θέσω όλα αυτά τα θέματα αύριο στην προγραμματισμένη συνάντηση του Τομέα Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου