Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ι.ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ


Οι υπηρεσίες της Γενικής Δ/σης Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι στις υπηρεσίες που είχαν την μεγαλύτερη καθημερινή  σχέση και επικοινωνία με τον πολίτη , λόγω των αρμοδιοτήτων τους στις άδειες κυκλοφορίας, ελέγχους ΚΤΕΟ (δημόσιο κα ιδιωτικό ),τα πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίων , τα συνεργεία αυτοκινήτων , τα πλυντήρια αυτοκινήτων , τα παρκινγκ και τους ελέγχους μεικτών κλιμακίων, έχουμε δώσει τα στοιχεία των υπηρεσιών ανα Π.Ε.
Από τα στατιστικά στοιχεία των υπηρεσιών μας προκύπτει ότι περισσότεροι από 40.000 πολίτες , εξυπηρετήθηκαν από τις Δ/σεις μεταφορών και επικοινωνιών για το έτος 2011.  Αδειοδοτήθηκε ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ και επεκτάθηκαν δυο ιδιωτικά . Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι εκδόθηκαν περισσότερα απο
  • 7169 άδειες κυκλοφορίας
  • Έγιναν 25041 έλεγχοι ΚΤΕΟ και εισπράχθηκαν περισσότερα από 1.300.000€.
  • Πραγματοποιήθηκαν 28257 ελέγχους μεικτών κλιμακίων
  • 758.039 €, ήταν το ποσό από τα πρόστιμα που επέβαλαν τα μεικτά κλιμάκια.

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο 3 άδειες για πλωτά μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα και είναι σε εξέλιξη η πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ δόθηκε και 1 νέα άδεια στην Π.Ε. Πρέβεζας για την Αμμουδιά-Πάργα.
Μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες της Δ/σης Μεταφορών του Νομού Ιωαννίνων σε νέα ιδιόκτητα κτίρια  , με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Η Αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην υλοποίηση του προγράμματος
ψηφιακής σύγκλισης, τόσο στις ενέργειες όσο και στην ενημέρωση (ημερίδες)  των πολιτών, στις Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας. Οι Π.Ε  Άρτας και Πρέβεζας έχουν ήδη συνδεθεί με  ψηφιακό σήμα.
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πίστας εξέτασης οδηγών στην Π.Ε Ιωαννίνων και βρίσκεται σε διαδικασία παράδοσης από τον εργολάβο. 
Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις ανά Περιφερειακή Ενότητα, στις έδρες τους για τα θέματα μεταφορών, τέθηκαν προβληματισμοί, κατατέθηκαν προτάσεις και δόθηκαν λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας. Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα αεροδρόμια της περιοχής( Ιωαννίνων, Ακτίου) σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού κ. Σ.Ιωάννου, σε λιμάνια ( Ηγουμενίτσα), στα τελωνεία ( Κακαβιάς- Μέρτζιανης- Μαυροματίου- Ηγουμενίτσας), για καταγραφή δυσλειτουργιών και επίλυσής τους.
Τέλος  ανάληψη πρωτοβουλιών έγιναν για θέματα κυκλοφοριακά, που αφορούν τα Τουριστικά λεωφορεία, Υπεραστικά ΚΤΕΛ, Αστικό ΚΤΕΛ και Ταξί, στην Π.Ε Ιωαννίνων, και ακολουθούν πρωτοβουλίες στις άλλες Π.Ε. για αντίστοιχα θέματα.
Οι μεταφορές έχουν σχέση με τους οδικούς άξονες και τον σχεδιασμό τους όπως έχουν αναφερθεί ο Περιφερειάρχης και η συνάδελφος κ. Καλογιάννη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου