Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εξώδικο προς την ΔΕΗ στέλνει ο Δήμος Πρέβεζας


Εξώδικο προς την ΔΕΗ με το οποίο θα ζητά να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες ο Δήμος της Πρέβεζας υλοποιώντας έτσι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Το εξώδικο έχει ήδη υπογραφεί από τον Δήμαρχο Πρέβεζας και επισυνάπτει μαζί με τα ονόματα των περίπου 200 πολιτών που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
«Αποφασίζουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο,μικρο επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή δεν συμφωνεί» τονίζεται στο ψήφισμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε να στηρίξει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και να υποστηρίξει όσους αρνούνται να πληρώσουν κοινοποιώντας το ψήφισμα τον πρωθυπουργό , στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και στην διοίκηση.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΕΠ του Δήμου συγκέντρωσε περίπου 200 αιτήματα πολιτών (τα οποία αντιστοιχούν σε 350 περίπου συνδέσεις) .
Στους φακέλους συμπεριλαμβάνονται όλα τα παραστατικά
τα οποία αποδεικνύουν την καταβολή όλων των ποσών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος πλην του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Το εξώδικο επικαλείται την εκφρασμένη γνώμη της Ευρωπαικής Επιτροπής που αναφέρει ότι η επιβολή της διακοπής της ηλεκτροδότηση ως διοικητικής κύρωσης για την μη καταβολή οποιουδήποτε φόρου ή τέλους αντιτίθεται στο Ευρωπαιό Δίκαιο.
Παράλληλα αναφέρει και την έντονη αμφισβήτηση της συνταγματικότητας τόσο της επιβολής του τέλους όσο και της διαδικασίας είσπραξής του και υποβολής κυρώσεων σε βάρος όσο δεν το καταβάλλουν.
Τέλος γνωστοποιεί ότι ο Δήμος Πρέβεζας θα συμπαρασταθεί με κάθε νόμιμο μέσο σε οποιοδήποτε δημότης ή και κάτοικο του υποστεί τέτοια διακοπή ηλεκτροδότησης , στην επιδίωξη της αποζημίωσης για κάθε ζημιά που θα υποστεί καθώς και την χρηματική ικανοποίησης της ηθικής του βλάβης και της απόδοσης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρέβεζα μέσω της Λαικής Συνέλευσης Πολιτών, του Δήμου , του Δικηγορικού Συλλόγου , του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και άλλων φορέων κατάφερε να συγκροτήσει ένα από τα πιο οργανωμένα «μέτωπα» ενάντια στην πληρωμή του έκτακτου τέλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου