Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στ.Καλογιάννης:"Θα επανέλθω με αναλυτικά στοιχεία για συμβάσεις "ημετέρων" στην Εγνατία"


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, με αφορμή την ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» σχετικά με την Ερώτηση που κατετέθη στη Βουλή από βουλευτές του Τομέα Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρούμενη τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εγνατία οδό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έκπληξη προκαλεί η από 24.01.2012 απάντηση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στην Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (υπ’ αρ. πρωτ. 4686/587/2012), μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας, για μία σειρά θεμάτων, όπως η επιχειρούμενη τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εταιρεία, οι μη σύννομες ανακατανομές μισθών, το νέο οργανόγραμμα της Εταιρείας, κ.α.
Καταθέσαμε την Ερώτησή μας στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θα περιμένουμε τις απόψεις του Υπουργού.
Προφανώς το «Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων» της Εγνατίας
βιάζεται να προκαταβάλει την απάντηση του Υπουργού και να παραπλανήσει τους πολίτες, καθώς για την «ταμπακιέρα» δεν κάνει καμία αναφορά.
Υπενθυμίζουμε ότι την επομένη της κατάθεσης της Ερώτησής μας, φέρεται ότι υπέβαλε παραίτηση ο πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας.
Ειδικότερα, με την απάντηση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων»:
-Επιχειρείται, κατ’ αρχάς, να συγκριθεί το έργο της «Εγνατία οδός ΑΕ», κατά την πενταετία 2004 – 2009, με το ανύπαρκτο έργο των τελευταίων 2 ½ ετών.
Όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, ιδίως δε οι Ηπειρώτες, δεν μπορεί να συγκριθεί ο οργασμός δημοσίων έργων επί Νέας Δημοκρατίας, οπότε ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο της Εγνατίας, με την προκλητική απραξία τόσο του Υπουργείου Υποδομών όσο και της Εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν.
-Στην ανακοίνωση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» δεν γίνεται καμία αναφορά για τις μη σύννομες ανακατανομές μισθών στο προσωπικό της Εταιρείας.
-Δεν γίνεται επίσης καμία αναφορά στην επιχειρούμενη εκπόνηση νέου οργανογράμματος της Εταιρείας, με καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, εν όψει εκλογών.
Θα επανέλθουμε όταν πάρουμε την απάντηση του Υπουργού, και τότε θα δώσουμε αναλυτικά στοιχεία για μισθούς, προσλήψεις και προκλητικές συμβάσεις σε «ημετέρους», δηλαδή για τα έργα και ημέρες της απερχόμενης Διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου