Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Υγιής και κερδοφόρα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου


Δεν υπέστη ζημιά από το «κούρεμα» των ομολόγων
«Η Τράπεζά μας ήταν και παραμένει ισχυρή, υγιής και κερδοφόρα». Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στην αγωνία των 7.000 και πλέον μελών της, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Συνεταιριστικών τραπεζών «Αχαϊκή», «Λαμίας» και «Λήμνου - Λέσβου». 
Όπως αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση: Η εν λόγω απόφαση δεν αφορά και δεν επηρεάζει σε οτιδήποτε την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. 
Η ρευστότητα…
Σήμερα, η Συνεταιριστική διαθέτει ρευστότητα που ξεπερνά το 20% και «οι προβλέψεις της για τυχόν μελλοντικές επισφάλειες είναι επαρκείς και σύμφωνα με τα οριζόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ οι καθυστερήσεις της δεν ξεπερνούν το μέσο όρο του συνόλου των τραπεζών. Για το λόγο αυτό δεν συμμετείχε στα προγράμματα στήριξης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, επειδή διαθέτει επαρκέστατα καλύμματα και αποφεύγοντας ταυτόχρονα την επένδυση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και κατά συνέπεια δεν υπέστη καμιά κεφαλαιακή ζημία από το PSI» αναφέρει ακόμη η χθεσινή ανακοίνωση. 
Εμπιστοσύνη…
Υπενθυμίζεται, ότι την τελευταία διετία η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου προχώρησε στο άνοιγμα 3 νέων οργανικών μονάδων σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και πρόσφατα στην Άρτα, με τα εγκαίνια του οποίου ολοκληρώθηκε η γεωγραφική κάλυψη όλης της Ηπείρου. 
Παράλληλα ολοκλήρωσε με αγορές ακινήτων και ανακατασκευή την λειτουργικότητα των ιδιόκτητων κτιρίων του Κεντρικού καταστήματος και του κτιρίου Διοίκησης.
«Η Τράπεζα Ηπείρου για χρόνια τυγχάνει της εμπιστοσύνης των φορέων του Ελληνικού Δημοσίου και του Ευρωπαϊκού Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, έχοντας διαχειριστεί πληθώρα εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων με απόλυτη επιτυχία και έχοντας χρηματοδοτήσει πάνω από 300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ». 
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι με στόχο την ενίσχυση των κεφαλαίων της και με σκοπό την περεταίρω συνέχιση του έργου της πραγματοποιεί αύξηση εταιρικού κεφαλαίου ύψους 5,475 εκ. ευρώ . 
«Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, λειτουργεί απόλυτα εναρμονισμένα με το θεσμικό πλαίσιο και είναι μια δυναμική Τράπεζα, με ισχυρή συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη, που αποδεικνύει την αξιόλογη προοπτική της» καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου