Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Τέλος Αυγούστου οι βάσεις

Κορυφώνεται η αγωνία για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και τις οικογένειές τους, καθώς τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" o επίκουρος καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κώστας Αγγελάκος, στις βάσεις για τα πανεπιστήμια εφέτος αντικατοπτρίζεται πολύ πιο έντονα το φαινόμενο της κρίσης.
"Παρά τα δυσκολότερα θέματα της φετινής χρονιάς στις θετικές και άλλες κατευθύνσεις, έχουμε μια όξυνση του ανταγωνισμού προς τα πάνω με πολύ περισσότερους αριστούχους, αλλά και μια πολύ μεγαλύτερη αποτυχία προς τα κάτω. Γι' αυτό, ενώ θα περίμενε κάποιος να έχουμε πτώση των βάσεων, ειδικά στις σχολές που είχαν τα μαθήματα Φυσική και Μαθηματικά, βλέπουμε μια τάση αύξησης των βάσεων" επισήμανε ο κ. Αγγελάκος.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο πεδίο των θεωρητικών σχολών, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή των Παιδαγωγικών καταγράφεται μια "τεράστια συσσώρευση προς τη Νομική εφέτος", όταν -όπως σημείωσε- τα προηγούμενα χρόνια τη μερίδα του λέοντος είχαν τα παιδαγωγικά τμήματα διότι υπήρχε μεγάλος αριθμός διορισμών στο Δημόσιο.
Ο κ. Αγγελάκος εκτίμησε ότι οι βάσεις για τις Νομικές Σχολές θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Ενδεικτικά, σημείωσε ότι στη Νομική της Αθήνας σχεδόν θα "αγγίξουν" τα 19.000 μόρια και στη Θράκη τα 18.000 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου