Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΧΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ


Αναδείχθηκε σήμερα, από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», η τεχνική εταιρεία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ» ανάδοχος του έργου «Σταθεροποίησης του επιχώματος» στο Περιστέρι Νομού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ.
Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:
«Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη. Σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδός ΑΕ», αμέσως μόλις εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος (μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και αρχίσουν οι εργασίες σταθεροποίησης του επιχώματος στην ευρύτερη περιοχή, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και η γέφυρα του Περιστερίου, μήκους 300 μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία οδός, συνολικού μήκους 700 χλμ περίπου, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 2009.
Για την απόδοση της γέφυρας λάβαμε υπ’ όψιν την σχετική τεχνική έκθεση που είχε αναθέσει η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και αναφέρει ότι πλέον «οι κίνδυνοι από την παράδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι περιορισμένοι», εφ’ όσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:
Ø  η επαναλειτουργία των φρεάτων άντλησης,

Ø  η συνέχιση λήψης μετρήσεων στα διαθέσιμα αποκλισιόμετρα σε τακτική βάση,
Ø  η εκτέλεση τακτικών επιθεωρήσεων στην περιοχή των έργων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν βλαβών και, κυρίως,
Ø  η δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης εργολάβου κατασκευαστή για την περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση εκτέλεση έργων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα διασφαλίσει όλες τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου