Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ασκήσεις ισορροπίας στο ΠΑΣΟΚ



Με τις αποδοκιμασίες της ηγεσίας του να συνεχίζονται έντονες από ιστορικά στελέχη, όπως ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί τώρα να δείξει ότι... υπάρχει, προγραμματίζοντας συνεδριάσεις των οργάνων του και εκδηλώσεις και ανακοινώνοντας επιτέλους τους τομεάρχες του, που δεν έκρυβαν όμως καμιά θετική έκπληξη. Μεταξύ των τομεαρχών που ανακοινώθηκαν κυριαρχούν οι <<φίλοι>> του Ευ. Βενιζέλου και του Κ. Σκανδαλίδη, πρώην βουλευτές και στελέχη του κομματικού μηχανισμού του '80-'90. Ο Χρ. Βερελής αναλαμβάνει τομεάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού, συμπληρώνοντας με τους Χρ. Πρωτόπαπα και Γ. Κουτρουμάνη τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου. Υπό τη Φώφη Γεννηματά τελούν Γ. Δατσέρης (Επικοινωνιακός Σχεδιασμός) και Αν. Λιάρος (περιφερειακά ΜΜΕ), ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης αναλαμβάνει πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ, με επιστημονικό διευθυντή και διευθυντή επιμόρφωσης τους πανεπιστημιακούς Γ. Σιακαντάρη και Π. Αναστασιάδη. Για τα μάτια του κόσμου, κρατιούνται κάποιες <<ισορροπίες>>, με τη <<λοβερδική>> Αθηνά Δρέττα τομεάρχη Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού και τον
<<παπανδρεϊκό>>, άλλοτε, Μ. Οθωνα τομεάρχη Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων. Το παζλ συμπληρώνουν οι Φ. Χατζημιχάλης, Β. Χρονόπουλος, Γ. Αλιβιζάκης, Μ. Τζελέπης, Ζέφη Δημαδάμα, Χρ. Σμυρλής (μπατζανάκης του Κ. Σκανδαλίδη) και ΧριστίναΜανωλοπούλου.
<<Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα είναι ιδεολογικά και πολιτικά ένα άδειο πουκάμισο>> υποστήριζε την ίδια ώρα (Real.gr) ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ζητώντας την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και τασσόμενος κατά των μέτρων.
Υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι των <<εκβιαστών μεγαλοδανειστών μας>>, κάνει λόγο για <<ερμαφρόδιτο κόμμα, που μιλά για σοσιαλισμό και υπηρετεί άλλες πολιτικές>>, ενώ <<δεν μπορεί να πείσει, δεν μπορεί να ζήσει>>...
Ως άλλος προφήτης (των επιλογών Βενιζέλου για τους τομεάρχες) αφήνει δε αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας με νόημα ότι <<χρειάζεται σχέδιο, να ξεφύγουμε από τις λογικές των συσχετισμών, να απευθυνθούμε στο όλον ΠΑΣΟΚ κι όχι στους ''κολλητούς'' μας>>.
Το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει συνεδριάσεις των οργάνων του -με κρισιμότερη αυτή της Κ.Ο. την ερχόμενη Τρίτη-, ενώ προετοιμάζει ήδη την εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη στο Μουσείο Μπενάκη, με... τροποποιήσεις στον <<ήλιο>> του ΠΑΣΟΚ και επτά άξονες στην ομιλία Βενιζέλου, όσες και οι ακτίνες του. Ετοιμασίες γίνονται και εν όψει της ΔΕΘ, καθώς και εκδήλωσηςαφιερωμένης στη νέα γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου