Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Επιβεβαιώνεται διαχρονικά, η αξιοπιστία και η πολλαπλή και Πολυδύναμη ωφελιμότητα της μελέτης του Ελ. Καλογιάννη, «για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της Οροσειράς της Πίνδου»


Συγκεκριμένα:
Το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας – Υ.ΠΕ.Κ.Α. -, όσο και η Δ.Ε.Η. θεωρούν, την πρόταση του κ. Ελ. Καλογιάννη «για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της Οροσειράς της Πίνδου», αξιόπιστη, τεκμηριωμένη, μοναδική και φιλική για το περιβάλλον, χωρίς την κατασκευή … «φαραωνικών έργων».
Διεκτραγωδούν ακόμη, τη δραματική κατάσταση της λίμνης Παμβώτιδας, από έλλειψη νερού.
Ας ανα λογισθούμε, σε ποια τραγική κατάσταση θα βρισκόταν σήμερα η λίμνη μας, αν δεν διακόπτονταν εδώ και έξι χρόνια, η άρδευση της εύφορης πεδιάδας Ιωαννίνων, που απαιτούσε άντληση από τη λίμνη 5 – 10 εκατομμυρίων μέτρων κυβικών νερού το χρόνο.
Θα είχε εξαφανισθεί από το χάρτη της Ελλάδος.
·         Προτιμήσαμε όμως, την εύκολη λύση, χωρίς να διασώζεται η λίμνη, την βίαιη διακοπή της άρδευσης, παρά, τον εμπλουτισμό της λίμνης, απ’ όπου θα εξασφαλίζονταν άφθονα νερά για την άρδευση.
·         Προτιμήσαμε την απομάκρυνση εκατοντάδων αγροτών, από τις εστίες και τα πλούσια χωράφια και μποστάνια τους, παρά τον εμπλουτισμό της λίμνης που θα τους κρατούσε στον τόπο τους.
·         Προτιμήσαμε την αποζημίωση των αγροτών, που χάνουν κάθε χρόνο τη σοδειά τους από έλλειψη νερού, σε βάρος όμως του αγρίως φορολογουμένου Έλληνα πολίτη,
παρά τον εμπλουτισμό της λίμνης που θα εξασφάλιζε πλούσια νερά στο χωράφι και το μαντρί του αγρότη για την προκοπή του ίδιου και της Κοινωνίας.
·         Για τους δύστυχους αυτούς αγρότες που ξεριζώθηκαν από τα χωράφια τους και πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, που είναι οι Οικολογικές Οργανώσεις και ένιοι των Τοπικών «Αρχόντων»;
·         Που είναι οι διαμαρτυρίες των Γεωργικών Φορέων, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμων και Κοινοτήτων;
·         Και διερωτώμεθα είναι όλα αυτά τυχαία;
  • Όσοι όμως συνήργησαν, ίσως και από δόλο, στην καταστρφή του παλαιού δικτύου άρδευσης, χωρίς προηγουμένως να ολοκληρωθεί το νέο αρδευτικό και δοθεί σε λειτουργία στους αγρότες, διέπραξαν εγκληματική πράξη.
  • Η ευθύνη για τον ξεριζωμό των αγροτών είναι βαρύτατη.
·         Επιτρέπεται σήμερα, σε μια περίοδο μάλιστα βαθύτατης οικονομικής κρίσης, η Γιαννιώτικη Κοινωνία, με τα πλούσια και εύφορα μποστάνια της, ν’ αγοράζει σκόρδα και κρεμμύδια, από την Κίνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου