Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο mr. «Μαζί τα φάγαμε» παριστάνει τον σωτήρα και βλέπει φαντάσματα



Φρενίτιδα έχει πιάσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο, καθώς συνεχίζει μετά μανίας να υπερασπίζεται το πόνημά του «μαζί τα φάγαμε», την ίδια στιγμή που εσχάτως όχι μόνο βάλλει κατά πάντων, αλλά κάνει και την... πλάκα του, σε βάρος πάντα των Ελλήνων. Το θερινό του παραλήρημα ξεκίνησε από τη δημοσίευση του ηλεκτρονικού του βιβλίου και συνεχίστηκε στα τηλεοπτικά πλατό, όπου έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, παριστάνοντας τον... άμεμπτο πολιτικό σωτήρα της χώρας, ο οποίος αντιτάχθηκε στους πάντες και στα πάντα και στο τέλος εξοβελίστηκε από το σύστημα. Ο αμετροεπής κ. Πάγκαλος μάλιστα, παρά τα συνεχή ηλεκτρονικά -κατά κύριο λόγο- «χτυπήματα» από τους οργισμένους πολίτες, που ακόμη πληρώνουν τα σπασμένα του, δείχνει απτόητος, ενώ φαίνεται να το διασκεδάζει, παίζοντας με τα νεύρα των Ελλήνων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν κανείς περιηγηθεί στο twitter του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, θα διαπιστώσει ότι η πλειονότητα των σχολίων είναι ειρωνικά, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν πολιτικό που έδρασε και αναδείχτηκε μέσα σε αυτό το «διεφθαρμένο» πολιτικό σύστημα. Ενδεικτικά, ένας χρήστης του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει: «Ο Πάγκαλος θα μας πει καμιά δική του ιστορία διαφθοράς; Κάνα ρουσφετάκι που έκανε; Αλλιώς πώς ''μαζί τα φάγαμε'';». Ενας άλλος πάλι, με αρκετή δόση ειρωνείας, λέει:
«Βρέθηκε σπάνιο βιβλίο που είχε εκδώσει η Μαρία Αντουανέτα για το πώς τα έτρωγε μαζί με τους αυλικούς της». Την ίδια στιγμή ο ιστότοπος mazi-ta-fagame συνεχίζει να σφύζει από ζωή. Αρκετοί είναι οι χρήστες που γράφουν για το... ποιόν του Θεόδωρου Πάγκαλου ως πολιτικού, ενώ άλλοι αρκούνται στο να σχολιάσουν τα όσα περιγράφει στο βιβλίο του. Μάλιστα η διαδικτυακή ψηφοφορία αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αφού το 60% διαφωνεί με το πόνημά του.
Τίποτα
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Πάγκαλος προχώρησε στη δημοσίευση των 175 σελίδων του ηλεκτρονικού βιβλίου, το οποίο δεν λέει... τίποτα. Θα περίμενε κανείς από έναν πολιτικό, ο οποίος βρίσκεται σήμερα πλέον στην «απ' έξω», να έχει περισσότερα να εξιστορήσει. Ωστόσο, ο ίδιος αρκείται στο να «καρφώσει» τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος όμως ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση με τις περιβόητες μίζες από τα εξοπλιστικά.
Ετσι με τους μόνους που θα μπορούσε να τα βάλει είναι οι δύσμοιροι πολίτες, οι οποίοι ακόμη πληρώνουν τον ίδιο και τις κυβερνήσεις όπου διετέλεσε μέλος. Δεν διστάζει χαρακτηριστικά να αποκαλέσει «βλάκες» όσους Ελληνες υιοθέτησαν «ηλίθια» συνθήματα του τύπου «φέρτε πίσω τα λεφτά μας»! Την ίδια δε στιγμή βλέπει «φαντάσματα», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν στη χώρα μας πυρήνες σκοτεινοί, εχθρών της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, κομμουνιστικής ή φασιστικής έμπνευσης, οι οποίοι έχουν συμπέσει σε αυτήν την επιχειρηματολογία και τελικά βρέθηκαν να αγωνίζονται μαζί στο ίδιο πεζοδρόμιο με τα ίδια συνθήματα και την ίδια κατεύθυνση».
Υπενθυμίζεται επίσης ότι από τις 175 σελίδες του βιβλίου δεν ξεφεύγουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, τα οποία αποκαλεί «κόμματα της αρλούμπας». Ιδιαίτερη μνεία κάνει επίσης στις «αδελφωμένες» αντιδράσεις, όπως λέει, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, ενώ για την Αριστερά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε συζητήσεις και προτάσεις τους ήθελαν και άλλες, πιο πολλές ακόμα παροχές». Επί της ουσίας, πάντως, ο κ. Πάγκαλος, δίχως στοιχεία, επιχειρεί να δώσει ένα άλλοθι στον εαυτό του, αλλά και στο πολιτικό σύστημα, ρίχνοντας τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση ακόμη και τώρα σε όσους (την) πληρώνουν!
Τηλεοπτικά
Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς και από τη δεύτερη «πράξη» της θερινής παράκρουσής του. Στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό, αντί να κάνει την αυτοκριτική του και να προσπαθήσει να τα... μαζέψει, έδωσε για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ υποκρισίας. «Ο σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν ''Μαζί τα τρώμε'', καθώς εξακολουθούν οι σπατάλες» είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνέχισε σε ό,τι αφορά το εάν είναι ΠΑΣΟΚ, με το «γνωστό» ειρωνικό του ύφος: «Δεν ξέρω, άκουσα ότι πρέπει να ξαναγραφτώ», ενώ έδωσε και συνέχεια στην κόντρα του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο είπε ότι τον ψήφισε στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος «γιατί δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος».
Θεωρώντας μάλιστα ότι μέσα από το βιβλίο του έχει αποτυπώσει ανάγλυφα το πώς και ποιοι έφταιξαν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επισήμανε ότι «για να μιλήσει ένας πολιτικός, πρέπει να βγει από την πολιτική». Δεν δίστασε επίσης να βάλει όλους τους πολιτικούς στο ίδιο καζάνι με τον ίδιο, λέγοντας ότι «έπρεπε όλοι να φύγουν, όλη η Βουλή», ενώ θεωρεί ότι ο λόγος που εξοβελίστηκε από την πολιτική σκηνή ήταν επειδή προσπάθησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να δράσει...
Στο μεταξύ, θυμήθηκε και τις γνωστές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, με τις υποσχέσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτή τη φορά όμως άφησε αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε τη συγκεκριμένη τακτική, λέγοντας ότι υποσχέθηκε προεκλογικά 100.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, για το οποίο μάλιστα έθεσε θέμα μονιμότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου