Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ξέσπασε στη Βουλή ο Λυκουρέντζος


Χύμα τα είπε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στη Βουλή για τα θέματα της Υγείας ξεκαθαρίζοντας ότι απόφαση του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του ιδίου είναι να καθαρίσουν το χώρο από φαινόμενα διαφθοράς και σπατάλης. "Τελείωσε η εποχή των συμφερόντων.
Όσο θα έχω την τιμή να ασκώ τα καθήκοντα του Υπουργού Υγείας δεν θα επιτρέψω πρακτικές του παρελθόντος. Οι εποχές που οι επιτήδειοι έβλεπαν την υγεία ως προνομιακό πεδίο για τον πλουτισμό τους τέλειωσαν. Γνωρίζω την βαρύτητα των λόγων μου και πόσο δύσκολο είναι αλλά απόφαση του Πρωθυπουργού και δική μου είναι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους" είπε.
Η ομιλία του κ. Λυκουρέντζου μάλιστα περιελάμβανε και ξέσπασμα μετά τις προσωπικές επιθέσεις που όπως είπε δέχεται. "Με αποκαλούν λογιστή και μάλιστα σκληρό. Δεν με ενοχλεί. Ο καλός νοικοκύρης στο σπίτι του είναι και λογιστής. Όσοι απαξίωσαν τη λογιστική είναι αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ σήμερα. Με λένε σκληρό και άτεγκτο. Δεν με νοιάζει.
Εγώ θα σεβαστώ το κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη χωρίς να μειωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας" είπε ο κ. Λυκουρέντζος. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους και με όλες του τις δυνάμεις το εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ , ζήτησε όμως και από τους πολίτες να το στηρίξουν και να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με μία και μόνο συνταγή να φτάνει τα 2.800 ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι όση ώρα μιλούσε ο κ.Λυκουρέντζος ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ν.Μηταράκης κουνούσε συνεχώς συγκαταβατικά το κεφάλι το επικροτώντας τα όσα έλεγε ο Υπουργός Υγείας, ενώ συγχαρητήρια του έδωσε και ο ερωτών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου