Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Ήπειρο


Όλα τα ζητήματα που αφορούν την αντιπυρική προστασία συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και Δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Περιφέρεια, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Στη σύσκεψη μετείχαν εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Ιωάννης Καραλιάς, ο Γενικός Διευθυντής Π.Υ. Ηπείρου Δ. Αναγνωστάκης καθώς επίσης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ταξίαρχος Κων. Τρομπούκης. 
 Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ήπειρο, ενώ από τον Περιφερειάρχη δόθηκε ιδιαίτερα βαρύτητα στη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει με τις Αλβανικές Αρχές για την αντιμετώπιση των εισαγόμενων πυρκαγιών. 
 Την αναγκαιότητα προώθησης ενημερωτικής καμπάνιας για την πρόληψη των πυρκαγιών έθεσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος, ενώ σε επιμέρους ζητήματα  αναφέρθηκαν οι άλλοι παριστάμενοι Δήμαρχοι Δωδώνης κ. Κ. Κατσανάκης, Βορείων Τζουμέρκων κ. Ι. Συντελές και ο Αντιδήμαρχος Μετσόβου κ. Στ. Ταλάρης.
 Επισημάνσεις που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει
τη λειτουργία των Εθελοντικών Οργανώσεων έκανε, μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος.
 Επιμέρους ζητήματα που αφορούν την πυροπροστασία στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Άρτας, εξετάστηκαν σε ανάλογες συσκέψεις που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή το πρωί αντίστοιχα παρουσία του Αρχηγού και του Γεν. Επιθεωρητή Β. Ελλάδος.
 Στην Πρέβεζα παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλης, Ζηρού κ. Δ. Γιολδάσης, ο Δασάρχης και στην Άρτα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς οι Δήμαρχοι Άρτας κ. Ι. Παπαλέξης, Ν. Σκουφά κ. Ευ. Γιαννούλης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Δ. Γαλλίκας, ο Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Βασίλης Ρίζος, ως επίσης και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. 
 Ο Αρχηγός του Π.Σ., ύστερα από αίτημα που διατύπωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υποσχέθηκε να διατηρηθεί το Άκτιο ως έδρα των πυροσβεστικών αεροπλάνων Καναντέρ καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Θεσπρωτικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου