Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τελικό Συνέδριο & Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου με τη συμμετοχή ξένων και ηπειρωτικών συνεταιρισμών



«ICS- Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Συνεταιριστική Οικονομία για την Τοπική Ανάπτυξη»
Ιωάννινα, 9 Απριλίου 2013 – Τα αποτελέσματα του Έργου «ICS - ΜμΕ και Συνεταιριστική Οικονομία για την Τοπική Ανάπτυξη» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «MED-Ευρωπαϊκή Διακρατική Συνεργασία στο Γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου2007-2013» ανακοινώνονται στο Τελικό Συνέδριο του Έργου ICS το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 και ώρα 13.30 – 19.00 στην αίθουσα Πανδώρα Γ’ του Ξενοδοχείου Du Lac, στα Ιωάννινα.
 Την έναρξη του Τελικού Συνεδρίου του Έργου ICS θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Με την παρουσία του θα τιμήσει το Συνέδριο ο Γενικός Διευθυντής «Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Απόστολος Ιωακειμίδης, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του Προγράμματος MED – IPA κ. Κύριλλος Δημανόπουλος ο οποίος θα μιλήσει για τη «Μελλοντική Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 στην περιοχή της Μεσογείου». Επίσης, ως ομιλητές θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των εταίρων από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για το Έργο και τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του. Ανάμεσά τους η κα. Elisa Terrasi που θα μιλήσει για το «Ευνοϊκό Περιβάλλον για τη Συνεταιριστική Ανάπτυξη» και
η κα. Marina Maurizi που θα μιλήσει για «το Έργο ICS ως Καλή Πρακτική διεθνούς συνεργασίας στη Μεσόγειο». Παρών επίσης θα είναι και ο κ. Giorgio Bissiri ο οποίος θα αναλύσει τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του Έργου ICS για τους συνεταιρισμούς στη Μεσόγειο.
 Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιείται Ημερίδα Ενημέρωσης Έκθεσης Συνεταιριστικών Προϊόντων. Στην Ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πανδώρα Β’ και παράλληλα με το Τελικό Συνέδριο του έργου συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου καθώς και χωρών της Μεσογείου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο κοινό και θα εξετάσουν δράσεις συνεργασίας και εξωστρέφειας. 
Ανάμεσα στους συνεταιρισμούς που θα παραστούν εκθέτοντας τα προϊόντα τους και με σκοπό την αλληλεπίδρασή τους με τους ξένους συνεταιρισμούς είναι το ΚΕΠΑΒΙ, ο Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, η Άπειρος Γαία, η Ένωση Νέων Αγροτών Πρεβέζης, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πρέβεζας «Λάκκα Σούλι», o Αγροτικός Πτηνοτροφικός συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας αλλά και η Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου.  
Στην εκδήλωση το κοινό θα γνωρίσει τα τοπικά αλλά και ξένα προϊόντα που παράγονται μέσα από συνεταιρισμούς, θα δοκιμάσει γνήσια τοπικά ηπειρώτικα προϊόντα και θα ενημερωθεί για τους τρόπους παραγωγής αλλά και διάθεσής τους στο εμπόριο.
Το Τελικό Συνέδριο του έργου και η παράλληλη εκδήλωση είναι ανοιχτά για όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν πληροφοριακό υλικό για τα αποτελέσματά του έργου. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου