Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ερώτηση Όλγας Γεροβασίλη για την φορολόγηση των μελών των Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών


Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών με θέμα την φορολόγηση των μελών των Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών. 
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν στην ερώτησή τους την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να σταματήσουν να φορολογούνται τα έσοδα της εργασίας των γυναικών-μελών ως μη αγροτικό εισόδημα, γεγονός που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενισχύσεων ή την μή ένταξη σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. 
Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι στο νομό Άρτας και συγκεκριμένα στο Πέτα και στη Βίγλα, υπήρξαν γυναίκες που αποφάσισαν να  δραστηριοποιηθούν μέσα από  Γυναικείους Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς για να να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα. Αυτές οι γυναίκες συνέβαλλαν
στην πρωτογενή παραγωγή με τη προώθηση των τοπικών προϊόντων και στήριξαν τον κοινωνικό ιστό της υπαίθρου, συμβάλλοντας στη συγκράτηση του πληθυσμού στις περιοχές τους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόνισε πως ιδιαίτερα αυτή την εποχή, είναι χρέος μας να προστατέψουμε τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς η διάλυσή τους θα σημάνει νέα επιπλέον αύξηση στην ανεργία της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου