Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ»



Το τριήμερο, από την Παρασκευή 19 μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, διοργανώνεται στην πόλη της Άρτας Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ».
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν: «Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» Άρτας, το «Παράρτημα Ηπείρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος» (Π.Ε.Ε.) και το «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» τις ώρες 17.00-18.30.
Στον ίδιο χώρο θα αναπτυχθούν οι εισηγήσεις των συνέδρων οι οποίες θα αρχίσουν την Παρασκευή μετά την πανηγυρική έναρξη στις 18.30 και θα συνεχιστούν σε δύο πρωινές και δύο απογευματινές συνεδριάσεις το Σάββατο 20 Απριλίου, καθώς και σε δύο πρωινές συνεδριάσεις την Κυριακή 21 Απριλίου. 
Οι εισηγήσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο συνέδριο εντάσσονται στις παρακάτω Θεματικές Ενότητες: Τα σχολεία και η ιστορία τους (διδακτήρια, εξοπλισμός, διδάσκοντες κ.α), Η εκπαίδευση στις 3 βαθμίδες, Η εποπτεία, η διοίκηση και η καθοδήγηση στην εκπαίδευση, Η ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση (φροντιστήρια, ΙΕΚ, ΚΕΚ, σχολεία κ.α), Η σχολική ζωή (δραστηριότητες, εκδηλώσεις), Ο συνδικαλισμός των εκπαιδευτικών, Εκπαίδευση και λογοτεχνία
(λογοτέχνες εκπαιδευτικοί, η εκπαίδευση και ο δάσκαλος, μαθητής κ.α στη λογοτεχνία), Οι εκπαιδευτικοί θεσμοί (Κ.Π.Ε., ΚΕΔΔΥ, κατασκηνώσεις, κ.α), Οι τύποι των σχολείων (επαγγελματικά, ειδικά, μουσικά κ.α), Προσωπικότητες που αποφοίτησαν από σχολεία της περιοχής, Λαογραφία και εκπαίδευση, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκπαίδευση, Τύπος και εκπαίδευση, Πολιτιστικοί φορείς και εκπαίδευση
Οι εισηγητές/τριες, που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο και είναι περίπου 75 επιστήμονες, είναι μέλη ΔΕΠ ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ερευνητές/τριες ελληνικών και διεθνών Ινστιτούτων καθώς και παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί και ιστορικοί ερευνητές από την Ήπειρο αλλά και από όλη την Ελλάδα. 
Οι φορείς που διοργανώνουν το συνέδριο έχουν θέσει ως σκοπό του την παρουσίαση ερευνητικών και θεωρητικών προσεγγίσεων για την ιστορική πορεία της εκπαίδευσης στην πόλη της ΑΡΤΑΣ και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον.
Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου που θα γίνει την Παρασκευή 19-04-2013, ώρα 17.00 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» έχουν κληθεί να παραστούν οι αρχές της πόλης της Άρτας, οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων των εκπαιδευτικών και άλλοι φορείς.
Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι. 
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» www.skoufas.gr, στα τηλέφωνα της Γραμματείας: 26810-28171 & 22795 ή στο e-mail syllogosskoufas@yahoo.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου