Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση κτηνοτρόφων στο Μέτσοβο για τις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις



Ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής Μετσόβου για τις νέες διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, στο Δημαρχείο Μετσόβου,  από Υπαλλήλους της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το Δήμο   και το Παράρτημα Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι είναι μοναδική ευκαιρία για τους κτηνοτρόφους, ακόμη και για τους μετακινούμενους   να νομιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό τους. Η οικονομική κρίση, υπογράμμισε, δημιουργεί νέες ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας πως η Ήπειρος μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξή της στην παραγωγή τοπικών, ποιοτικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τις προϋποθέσεις έκδοσης των αδειών, για ζητήματα Δημόσιας Υγείας, πολεοδομικά κ.α.. Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά λύνονται προβλήματα από την ύπαρξη κτηνοτροφικών μονάδων σε δασικές εκτάσεις, χωρίς να εκφράζεται αρνητική γνώμη από τα Δασαρχεία.
Από την Περιφέρεια παρέστησαν και συμμετείχαν στην ενημέρωση ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Μπρίκος, ο Προϊστάμενος 
Αγροτικής Οικονομίας κ. Σπυρ. Συρμακέσης, στελέχη από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος. Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μετσόβου κ. Δημ. Βαδεβούλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Ταλάρης και Ι. Μήτσος, ο πρώην δήμαρχος κ. Κ. Τζαφέας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λ. Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων κ. Ν. Δεκόλης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου κ. Σπ. Μπαλαμπέκος.
Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση προγραμματίζεται, ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας και του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιολδάση στο Δήμο Ζηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου