Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο


«Είχαμε σήμερα συνάντηση εργασίας μαζί με τον παλαιό, πάνω από 20 χρόνια φίλο και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος ήλθε ειδικά για αυτό το σκοπό σήμερα στην Αθήνα.
Στη συνάντηση συζητήσαμε την πολιτική της κυβέρνησης, την οικονομική μας πολιτική για τον έλεγχο του ελλείμματος αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και γενικότερα για την κρίση χρέους που σήμερα υπάρχει στην Ευρώπη και τις εξελίξεις”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κ.Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  José Manuel Barroso, στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε:
 «Ανέφερα στον κ. Μπαρόζο ότι είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, σε αποκρατικοποιήσεις, και στην εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Και του είπα ξεκάθαρα ότι ταυτόχρονα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει και η αναγκαία ανάκαμψη της Οικονομίας, ώστε να επανέλθει η χώρα στους στόχους της.
Μέσα στα μέτρα που συζητήσαμε είναι η διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων και η επίσπευση της συγχώνευσης ή κατάργησης δημόσιων
οργανισμών, συγκεκριμένα μέτρα για την αναγκαία αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, για την απορρόφηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων, την πραγματική περιστολή της φοροδιαφυγής, το άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας, την επαναφορά της ρευστότητας καθώς και τη δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών στα επόμενα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο δημόσιο κονδύλι.
Επισήμανα επίσης στον κ. Μπαρόζο το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την παράνομη μετανάστευση. Το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στη χώρα και την ανάγκη να υπάρξει μια συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτούς, ιδιαίτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες του νότου, μια συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πολιτική για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο αυτό ζήτημα που υπάρχει σήμερα στον τόπο μας. Ασφαλώς, οφείλω να πω ότι τόνισα στον κ. Μπαρόζο και την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που δυσκολεύουν την προσπάθεια μας να πιάσουμε τους στόχους μας.  Συζητήσαμε ακόμα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, το νέο πολυετές πρόγραμμα κοινοτικών κονδυλίων, που αυτή τη στιγμή είναι υπό διαπραγμάτευση. Μιλάω για τα κονδύλια που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 μέχρι το 2020 στις χώρες-μέλη, κονδύλια που αφορούν, όπως ξέρετε, άμεσα την Ελλάδα. Και ιδιαίτερα εδώ πέρα μπορεί κανείς να επισημάνει τη σημασία που θα είχε αυτό σε νέα αναπτυξιακά μέτρα, στη χρηματοδότηση της έρευνας κλπ.
 Συμφωνήσαμε ότι θα εργαστούμε μαζί, προκειμένου οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική, να υπάρξει άμεσα Ανάκαμψη, ώστε να φανεί σύντομα φώς στην άκρη του τούνελ και χειροπιαστή προοπτική εξόδου από την κρίση. Και πάλι θέλω να τον ευχαριστήσω για την επίσκεψη του αυτή. Θα συνεχίσουμε σε ένα γεύμα, που θα έχω τη χαρά να του δώσω κοιτάζοντας από μακριά την Ακρόπολη, που κάποτε μου έκανε τη χαρά να έρθει να την επισκεφθεί όταν ήμουνα Υπουργός Πολιτισμού και κάναμε τα εγκαίνια τότε του Μουσείου. Μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι ο κ. Μπαρόζο αγαπάει τον τόπο μας και εμείς εδώ τον θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου