Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Υποκρισία εις Τριπλούν


Υποκρισία εις Τριπλούν της Αριστεράς και η τυφλή υποταγή της Δεξιάς στο νεοταξικό ιδεολόγημα της πολιτικής ορθότητας είχαν ως αποτέλεσμα την αποπομπή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου από την ομάδα των αθλητών που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Το «έγκλημά» της ήταν ότι έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter κάτι που κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο εδώ και μία εβδομάδα στο Διαδίκτυο: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!
Αμέσως μόλις αναρτήθηκε το σχόλιο της όμορφης πρωταθλήτριας δόθηκε η εκκίνηση ενός πρωτοφανούς κυνηγιού... μαγισσών. Πρώτο έσυρε τον χορό της δαιμονοποίησης του χιούμορ και ήχησε τις σειρήνες των περιπολικών της ιδεολογικής αστυνομίας το κόμμα του «συνωστισμού» και του ιστορικού «λίφτινγκ» της Τουρκοκρατίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ. της κυρίας Ρεπούση! Το συγκυβερνών κόμμα απαίτησε την αποβολή της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή τονίζοντας: «Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια αστεία θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».
Ακολούθησε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος (γνωστός από τον
γάμο του με την Ντόρα Μπακογιάννη και τη δικαστική περιπέτεια με το 1.000.000 ευρώ που παρέλειψε να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του). Ο κ. Κούβελος είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο. Στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ προεξόφλησε την αποβολή της αθλήτριας, η οποία ανακοινώθηκε αστραπιαία: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και στα ιδεώδη του ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Το γεγονός ότι η αθλήτρια είχε ζητήσει συγγνώμη δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στις προειλημμένες αποφάσεις του ντόπιου αθλητικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου. Η Βούλα Παπαχρήστου, μόλις διαπίστωσε έντρομη τις διαστάσεις που είχε λάβει το θέμα, απενεργοποίησε για λίγη ώρα τον λογαριασμό της στο twitter.
Υστερα τον άνοιξε εκ νέου και δημοσίευσε σειρά απολογητικών... υπομνημάτων προς τους δημόσιους κατηγόρους της: «Ολα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν. Είμαι αθλήτρια. Τίποτε άλλο! Δεν συνηθίζω να προσβάλλω ποτέ κανέναν... Δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!» ήταν ένα από τα πολλά σχόλιά της. Ενα άλλο είχε ως εξής: «Από την πλευρά μου ήταν ένα κακό & ατυχές αστείο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων». Τίποτα δεν απάλυνε τελικά τις εντυπώσεις ούτε μετρίασε την εκδικητική διάθεση των ιδεολογικών επικυρίαρχων της χώρας. Οι διαδικτυακοί Ιαβέρηδες είχαν ήδη εντοπίσει «ένοχες» και ύποπτες ιντερνετικές διασυνδέσεις της πρωταθλήτριας με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Αυτό και μόνο αρκεί ως πειστήριο ενοχής στον οργουελιανής σύλληψης ζόφο που επικρατεί στην Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με απόφασή του στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραπέμψει την αθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή της ομοσπονδίας.
Η ίδια δηλώνει συντετριμμένη από τις εξελίξεις. Εκείνοι που ξιφούλκησαν εναντίον της (ενώ σε άλλες στιγμές γελάνε με τη ρατσιστική διαφήμιση του Πίου και τα ποντιακά ανέκδοτα) νιώθουν ήσυχοι με τη συνείδησή τους και συνεχίζουν να αποφεύγουν τις βόλτες σε γειτονιές της Αθήνας που θυμίζουν Αφρική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου