Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Τσίπρας χρεοκόπησε (από... ιδέες)


Με ισχυρή δόση σκανδαλολογίας, βαρύγδουπων χαρακτηρισμών και με γενική επίθεση προς όλες τις πλευρές προσπάθησε να συγκαλύψει την ένδεια πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις εκλογές. 
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της τρόικας αλλά και της κυβέρνησης καλώντας μάλιστα επί της ουσίας τον Αντώνη Σαμαρά να «εκδιώξει» τους απεσταλμένους της τρόικας, οι οποίοι φτάνουν από σήμερα στην Αθήνα, και να αρνηθεί διάλογο με «εντεταλμένους υπαλλήλους οι οποίοι αγνοούν ακόμα και πόσος είναι ο μέσος μισθός στη χώρα». Επανέλαβε μάλιστα ότι ο ίδιος, μολονότι του ζητήθηκε συνάντηση από την τρόικα, αρνείται να τους δει. Παράλληλα, κατηγόρησε τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση ότι συμπεριφέρονται ως ο «καλός τρόφιμος του σωφρονιστηρίου», λέγοντας ότι πλανώνται πλάνην οικτράν αν θεωρούν ότι «όσο πιο πολύ αυτομαστιγωθούμε, τόσο πιο επιεικείς θα είναι οι δανειστές». Προειδοποίησε δε την κυβέρνηση ότι το φθινόπωρο έρχεται κοινωνικό κραχ. 
«Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπου θα αναζητηθεί μαζί με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση. Να τους πούμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Οτι το Μνημόνιο χρεοκόπησε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για μια ακόμα φορά πάντως ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι επιμένει στη λογική της σκανδαλολογίας και των εξεταστικών επιτροπών, θυμίζοντας το ΠΑΣΟΚ στην έναρξη της κυβέρνησης του 2009, όταν κάθε εβδομάδα έφτανε και μία πρόταση για εξεταστική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου (σ.σ.: εντάσσονται και οι εξεταστικές εκεί), ώστε να μη μετατραπεί η Βουλή σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς» είπε ο κ. Τσίπρας αναφέροντας ονομαστικά τις υποθέσεις Χρηματιστηρίου, δομημένων ομολόγων και Siemens, ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να ξανανοίξει τους φακέλους. 
Εκανε δε εκτενή αναφορά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας κάνοντας λόγο για έγκλημα που δεν θα περάσει έτσι. Καταλήγοντας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Βουλή θα σταματήσει να έχει ρόλο διακοσμητικό και έκανε γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και η δεύτερη πρόταση νόμου του κόμματος για τη διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών. 
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας» και ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει στη μόνη οδό που εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, με ανάπτυξη της οικονομίας σε σύγχρονες βάσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου