Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προτείνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου



Στην ημερίδα που οργάνωσε σήμερα στα Ιωάννινα η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών σε συνεργασία με την εφημερίδα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ», για τις «Νέες μορφές ευκαιριών στην ύπαιθρο», παρέστη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
 Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη στήριξη των αγροτών και ζήτησε την αναδιάρθρωση εκ βάθρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την ενοποίηση, υπό τη σκέπη της Περιφέρειας, όλων των υπηρεσιών που σήμερα είναι διάσπαρτες.
 «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σταθούμε δίπλα στον κόσμο που παράγει. Δυστυχώς άνθρωποι επιστήμονες που θέλησαν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα δεν στηρίχτηκαν από την Πολιτεία. Κι αν η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό σημείο, είναι γιατί απαξιώθηκαν τα αρδευτικά, τα πάντα και οι συζητήσεις γίνονται επί χάρτου.  Για όλα αυτά ένα θεωρώ υπεύθυνο: Το λεγόμενο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο δεν είναι δομημένο σωστά και δεν παίζει το ρόλο που έπρεπε. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να ενσωματωθούν σε μία, που θα είναι στην Αιρετή Περιφέρεια, όλες οι διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, για να έχουμε αποτελέσματα».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης  στα προβλήματα
που εντοπίζονται στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»,  τονίζοντας ότι αυτό σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Όλο αυτό το σύστημα έπρεπε να είναι αποκεντρωμένο στις Περιφέρειες, καθώς κάθε Περιφέρεια γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής της και μπορεί να προωθήσει τα έργα και τις επιμέρους πρωτοβουλίες», πρόσθεσε.
 Απαντώντας σε ερώτηση νέου αγρότη, γιατί δεν αναλαμβάνεται πρωτοβουλία ενημέρωσης των Κοινοτικών Οργάνων για τα «κακώς κείμενα»  στην υλοποίηση των αγροτικών προγραμμάτων, ο Περιφερειάρχης είπε ότι «ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι» και εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν καταγγελίες στην Ε.Ε. και για ζητήματα που έχουν σχέση με την περιοχή της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου