Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πόσο μας κοστίζουν οι λαθρομετανάστες;

Ποιο είναι το οικονομικό κόστους της λαθρομετανάστευσης;
  • 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011) 
  • 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας) 
  • 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους και μη. (Στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης) 
Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ. Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.
Την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δις ευρώ. Προσοχή μιλάμε για το συνολικό έλλειμμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμμα.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε πάντα από μόνοι τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου