Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Αθ. Νάκου με αντιπροσωπεία της ΜΚΟ «Human Rights Watch»



Ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Νάκος υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο αντιπροσωπεία της ΜΚΟ «Human Rights Watch» με επικεφαλής τον κ. Jan Egeland, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Οργάνωσης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσίευσε το «Human Rights Watch», με τίτλο «Μίσος στους δρόμους – Η ξενοφοβική βία στην Ελλάδα» (2011).
Ο κ. Νάκος τόνισε ότι η χώρα μας «έχει δεσμευθεί στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» και ότι «υφίσταται επαρκές νομικό πλαίσιο, το οποίο πρόκειται να εμπλουτισθεί με νομοσχέδιο που ενσωματώνει στην εσωτερική έννομη τάξη σχετική Απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε.». Ξεκαθάρισε, δε, ότι περιστατικά εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους στην Ελλάδα «είναι μεμονωμένα και δεν υφίσταται στη χώρα μας οργανωμένο ρατσιστικό κίνημα».
Τέλος, ο κ. Νάκος χαρακτήρισε σημαντικούς στόχους την εκπαίδευση των κρατικών λειτουργών σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου