Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Tέρμα οι σπατάλες στη Βουλή

Τα πάνω κάτω ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ο νέος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πριν καν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο.
Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από το γυμναστήριο... Αφού ο νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο λόγω κρίσης. Παράλληλα, θα γίνουν σημαντικές μειώσεις δαπανών, όπως για παράδειγμα στο χαρτί όπου φαίνεται ότι σπαταλωνται μεγάλα ποσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «στο στόχαστρο» του νέου προέδρου μπαίνουν και οι πρωινές συνεδριάσεις, αφού όπως όλα δείχνουν οι συνεδριάσεις θα γίνονται μόνο απόγευμα πλην Παρασκευής που η συνεδρίαση θα γίνεται κανονικά το πρωί. Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και στη Βουλή εισάγοντας το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αντί της παραδοσιακής κάλπη.
Στα σχέδια του νέου προέδρου είναι και η σύσταση Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Εκτέλεσης των νομών που ψηφίζονται από τη Βουλή εντός διμήνου, η εν λόγω Επιτροπή θα μπορεί, μάλιστα, να ζητεί και εξηγήσεις από τους Υπουργούς που δεν εφαρμόζουν τους νομούς. Όπως όλα δείχνουν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν θα γίνεται πια στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά σε επιτροπές, με εξαίρεση την επικάλυψη ερωτήσεων που θα συζητούνται κανονικά στην Ολομέλεια.
Τέλος, θα ζητηθεί η επαναφορά του κτιρίου της Παλιάς Βουλής στη δικαιοδοσία της Βουλής και η συγχώνευση της διοίκησης του κτιρίου με το Ίδρυμα της Βουλής. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει θα γίνει σε συνεννόηση με τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου