Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Νουαγέ: Το ευρώ μπορεί να γίνει κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως

Το ευρώ μπορεί να γίνει το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως μέσα στην επόμενη δεκαετία αν οι ηγέτες της ευρωζώνης καταφέρουν να ενισχύσουν την χρηματοοικονομική ολοκλήρωση, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστιάν Νουαγέ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.
«Αν εφαρμόσουμε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο των Βρυξελλών στις 9 Δεκεμβρίου θα βγούμε δυνατότεροι», δήλωσε ο Νουαγέ στη συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται με την ευκαιρία των 10 χρόνων από την υιοθέτηση του ευρώ. «Σε 10 χρόνια ίσως το ευρώ να είναι το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως», πρόσθεσε.
Ο Νουαγέ, που είναι και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, αναφέρθηκε επίσης στις αρετές του ενιαίου νομίσματος επισημαίνοντας ότι βοήθησε στην προστασία της αγοραστικής δύναμης, βελτίωσε το εμπόριο και την ανταγωνιστικότητα και έκανε τους εργαζόμενους πιο ευέλικτους.
Την δεκαετία που πέρασε το ευρώ έγινε το δεύτερο πιο ισχυρό νόμισμα μετά το δολάριο και μόνο οι ευρωσκεπτικιστές παρέμειναν εκτός της νομισματικής ένωσης, υπογράμμισε.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου