Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Σε 5 δόσεις το χαράτσι των ακινήτων Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ζητήματα που αφορούν την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν σε συνεργασία με την τρόικα. Με τους ελεγκτές θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στη εστίαση.
Είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, αφού -όπως ανέφερε- οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων -που κρίνεται ότι δεν είναι το προσφορότερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπιση του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για το
νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.
Για το θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, ο κ. Μαυραγάνης εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου