Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Διυπουργική σύσκεψη για την περιστολή των κρατικών δαπανών συγκαλεί ο Στουρνάρας

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη συγκαλεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της στοχευμένης περιστολής των κρατικών δαπανών...
Βάσει του επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένουν τη διετία 2013 -2014 να εξοικονομηθούν 11,7 δισ. ευρώ.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα προτείνει στην Τρόικα, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις φέτος, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμείνουν στην πλήρη κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.
Στην αυριανή ευρεία διυπουργική σημερινή σύσκεψη θα μετάσχουν, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας , Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου