Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Στην Κύπρο πραγματοποιεί το πρώτο του επίσημο ταξίδι ο Πρόεδρος της Βουλής



Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λευκωσία  από την Τετάρτη 18 Ιουλίου ως την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συναντήσεις με όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Μεγαλονήσου, ενώ θα παραστεί και στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 38 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου κ. Γιαννάκη Ομήρου, με τον Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ενώ  θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας: Νίκο Αναστασιάδη (ΔΗΣΥ), Άντρο Κυπριανού (ΑΚΕΛ), Μάριο Καρογιάν (ΔΗΚΟ), Γιώργο Βαρνάβα και Κωστή Ευσταθίου (Α΄& Β΄ Αντιπρόεδρο Κ.Σ. ΕΔΕΚ) Δημήτρη Συλλούρη (ΕΥΡΩΚΟ) και Ιωάννα Παναγιώτου  (Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών). 
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων  με την Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων με τον τίτλο «Πανόραμα Αγνοουμένων» και θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για την καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 στο Προεδρικό Μέγαρο.
Θα επισκεφτεί επίσης το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου και θα συμμετάσχει στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και στη
δέηση υπέρ υγείας και ανευρέσεως Αγνοουμένων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα συναντηθεί ακόμα με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων και την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων και πριν αναχωρήσει από τη Λευκωσία θα καταθέσει στεφάνι  στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου