Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει κοντή και επιλεκτική μνήμη. Αρκούν λίγες ώρες και ξεχνά τι έχει δηλώσει, όταν αυτό, βέβαια, δεν τον εξυπηρετεί.
Σε παρέμβασή του στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσπάθησε να αλλοιώσει αυτά τα οποία έχει δηλώσει, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.
Σε ερώτηση του κ. Παύλου Τσίμα προς τον κ. Σπηλιωτόπουλο, για το ενδεχόμενο αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο να χρεοκοπήσουμε -εννοώντας ότι δεν θα πάρουμε την 5η δόση- ο τομεάρχης της Ν.Δ. επικαλέστηκε τις δηλώσεις του κ. Μόσιαλου και του κ. Βενιζέλου.
Να θυμίσουμε, λοιπόν, στον κ. Μόσιαλο τι είχε δηλώσει ο ίδιος προχθες στο ΡΑΔΙΟ 9 και τι είχε δηλώσει ο κ. Βενιζέλος την Παρασκευή 24/6 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER.
Συγκεκριμένα, προχθες, ο κ. Μόσιαλος στον κ. Μπ. Παπαπαναγιώτου είχε πει:
«Χωρίς την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος η Ελλάδα μπαίνει σε μια δύσκολη φάση. Θα δοθεί η 5η δόση γιατί θα πρέπει να πάρει μια άμεση ανάσα η ελληνική οικονομία, τί θα γίνει μετά έχει σημασία. Αμέσως μετά οι όροι που θα επιβληθούν στη χώρα μας θα είναι δυσβάσταχτοι.
Δεν μπορεί να κάνει κανείς μαγκιές με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Προφανώς, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να δοθεί μια ανάσα 2-3 μηνών για να μην καταρρεύσει η χώρα, αλλά είναι ένα ικανό χρονικό διάστημα αντίδρασης και από τους εταίρους μας έτσι ώστε η χώρα μας μετά να μπει σε πολύ πιο δυσβάσταχτη πορεία από αυτή που έχουμε τώρα». Όλοι λοιπόν καταλαβαίνουν ότι ο κ. Μόσιαλος, στις δηλώσεις του προχθες, όχι μόνο δεν έβλεπε χρεοκοπία της χώρας -στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, αλλά μας παρουσίασε και ένα εναλλακτικό σχέδιο (plan B), το οποίο -κατά τη γνώμη του- είναι πιθανό να ισχύσει στην υποθετική αυτή περίπτωση.
Ενώ, ο κ. Ευ. Βενιζέλος την Παρασκευή 24/6 στον κ. Χατζηνικολάου είχε επισημάνει: «Θα μπορούσαμε και τώρα να πούμε “δεν αποδεχόμαστε τίποτα, δεν ψηφίζουμε τίποτα, δεν αποδεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση και είναι όλα στον αέρα” και πράγματι η Ευρώπη για λόγους αποφυγής του δικού της κινδύνου, του συστημικού κινδύνου του ευρώ και των τραπεζών της, να μας δώσει την 5η δόση, αλλά αυτό θα ήταν όλο. Μεταξύ 5ης και 6ης δόσης θα είχε διαμορφώσει η Ε.Ε. τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας που θα επέτρεπαν το ταχύτερο δυνατόν την Ελλάδα να βρεθεί μόνη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου