Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δεν εγγυάται ο Υπουργός ότι δεν θα μπουν και νέα χαράτσια

Απέφυγε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, να δεσμευθεί ότι στο εξής δεν θα επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή. «Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα», είπε για να προσθέσει αμέσως μετά:

«Όμως δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης».

«Συμμερίζομαι και εγώ την δική σας αγωνία αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών για το που βρίσκεται η χώρα, πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα», υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα είναι άδικα, επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν είχε απέναντι στους δανειστές της τα χρονικά, οικονομικά και πολιτικά περιθώρια για να επιλέξει άλλες λύσεις». «Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιλογές που θα θέλαμε και αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με άδικα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου