Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Eμπλοκή για το Μεσοπρόθεσμο, ετοιμαστείτε για νέα αφαίμαξη

Εμπλοκή στην ολοκλήρωση της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου δημιουργεί η απόρριψη μέτρων 3,8 δισ. ευρώ για φέτος, από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, την οποία γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί νέα μέτρα που θα καλύψουν τη διαφορά, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν έως την Πέμπτη το απόγευμα ώστε την Παρασκευή να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Επίσης, την Παρασκευή θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών συναντάται κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη το βράδυ, αλλά και την Πέμπτη το πρωί με τους τρεις επικεφαλής της τρόικας.
Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από το υπουργικό, ο εφαρμοστικός νόμος θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις, ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου