Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ένοχη και πάλι σιωπή

Το υπουργείο Παιδείας αντί να επαίρεται θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί δεν βρήκε ούτε την ευαισθησία ούτε το χρόνο για να απαντήσει στα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν φέτος, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Κατανοούμε την ενασχόληση με τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η υπό παραίτηση κυβέρνηση. Κατανοούμε επίσης και την προσωπική αγωνία στην περαιτέρω στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά να μην «ιδρώνει το αυτί τους», παρά μόνο σήμερα και μετά από 48 ώρες σιωπής για να απαντήσουν σε ένα και μόνο θέμα, είναι τουλάχιστον αποδεικτικό ένοχης σιωπής.
Ένοχη σιωπή για την τύχη των 4.500 μαθητών που τους εμπιστεύτηκαν και δεν μπορούν να εγγραφούν σε κανένα Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, την πρωτοφανή διαρροή θεμάτων και την επέμβαση της Δικαιοσύνης, τα απίστευτα λάθη στις διατυπώσεις και εκφωνήσεις των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων που οδήγησαν μεγάλο αριθμό υποψηφίων σε χαμηλές επιδόσεις, την ερήμωση της Ελληνικής περιφέρειας και τα αντιπαιδαγωγικά σχολεία
- μαμούθ που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων, τα λουκέτα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα πολλαπλά λάθη στα μηχανογραφικά δελτία και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι πολύτεκνοι και οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σχετικά με τις μεταγραφές.
Αλλά ούτε και σήμερα κατάφεραν πειστικά να μας απαντήσουν τί τελικά έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τί θέλουν να πετύχουν με την εκτός νόμου υπέρβαση της ποσόστωσης (0,5 τοις χιλίοις) που επιβάλουν κάτω από το τραπέζι, όπως οι ίδιοι αναγκάστηκαν μετά την ανακοίνωσή της Νέας Δημοκρατίας να παραδεχθούν, με την αύξηση του αριθμού των θέσεων για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης για την εισαγωγή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
Τους ενόχλησε η τελευταία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αποκάλυψε τα πονηρά, μικροκομματικά σχέδιά τους, που στόχο έχουν να καθοδηγήσουν τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας  δημιουργώντας πλήθος αδιεξόδων στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και ζητήματα υπέρβασης της ισότητας των ευκαιριών για τους υπόλοιπους υποψηφίους μαθητές που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο τμήμα και δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν, ενώ θα πιάσουν τη βάση εισαγωγής στο τμήμα, λόγω της αυθαίρετης αύξησης του αριθμού της ποσόστωσης.
Συνεπώς για την ταμπακιέρα… ένοχη και πάλι σιωπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου