Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κονίτσης προς Α. Διαμαντοπούλου: Να μη γίνεις νεκροθάπτης της επαρχίας

Αίτημα να μην καταργηθεί η Μαθητική Εστία Κόνιτσας υποβάλλει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κόνιτσας κ. Ανδρέας, εκφράζοντας την πίστη του ότι η Υπουργός δεν θα γίνει «νεκροθάπτης» της επαρχίας. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Τελευταίως, οι μαθηταί που διαμένουν και σιτίζονται εις την «Μαθητικήν Εστίαν» Κονίτσης, μου εκοινοποίησαν επιστολήν των, απευθυνθείσαν προς υμάς. Η επιστολή αυτή είναι ένα S.O.S. της ακριτικής μας Επαρχίας, και, μάλιστα, εξόχως δραματικόν. Διότι εάν, τελικώς, η «Μαθητική Εστία» Κονίτσης καταργηθή, ελέω «Καλλικράτη», ερωτάται : Πού θα διαμένουν αυτά τα παιδιά και πού θα σιτίζονται, προκειμένου να ολοκληρώσουν τας σπουδάς των εις το Γυμνάσιον και τα Λύκεια (Γενικόν και ΕΠΑ.Λ.) ;
Εφιστώ την προσοχήν σας εις το σπουδαίον - δια την περιοχήν μας - αυτό ζήτημα. Επί τέλους, ας μη τα ζυγίζωμεν όλα με την περιβόητον οικονομίαν, όταν είναι γνωστόν πόσον αλόγιστος σπατάλη του δημοσίου χρήματος γίνεται. Όθεν, δεν ζητώ, αλλά απαιτώ να αφήσετε τα ανόσια σχέδια περί καταργήσεως της «Μαθητικής Εστίας» Κονίτσης. Η ακριτκή μας Επαρχία, που κάποτε έσωσε την τιμήν της Ελλάδος, πρέπει να ζήση. Και οφείλει το Κέντρον να επιδείξη στοργήν και αγάπην προς αυτά τα παιδιά, που επιμένουν να παραμένουν και να σπουδάζουν εδώ, εις τον τόπον των, τον οποίον υπεραγαπούν. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν φιλοδοξείτε να γίνετε «νεκροθάπτης» της Επαρχίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου