Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές


Επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή πριν από λίγο, υπερασπιζόμενος το πρόγραμμα του και εμμένοντας στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
«Ή συμφωνείτε απόλυτα με την τρόικα, οπότε είστε εσείς επικίνδυνοι, ή επαναδιαπραγματευτείτε», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας όμως ότι η επαναδιαπραγμάτευση προϋποθέτει διαφωνία με την τρόικα, κάτι που η κυβέρνηση δεν κάνει.
Ο κ.Σαμαράς, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πιέσεις που ασκούνται από την Ευρώπη για συναίνεση, επανέλαβε με έμφαση: «συναίνεση στο λάθος δεν δίνω, συναίνεση για τη διόρθωση του λάθους όση θέλετε».
Η θεραπεία σκοτώνει τον ασθενή, είπε και επισήμανε «αυτό το λέμε εδώ και ένα χρόνο».
Άλλωστε ξεκαθάρισε ότι στους βασικούς στόχους του οικονομικού προγράμματος, που είναι η μείωση του χρέους και του ελλείμματος αλλά και στα βασικά μέσα για την επίτευξη τους (περιστολή δαπανών και αποκρατικοποιήσεις), η ΝΔ συμφωνεί, κάτι που φαίνεται στο «Ζάππειο ΙΙ».
Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και αυξάνει τα έσοδα, σημείωσε ο Αντ.Σαμαράς, απορρίπτοντας αιτιάσεις για το κόστος τους.
Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο γιατί, όπως υποστήριξε ο κ.Σαμαράς, είναι λάθος και βασίζεται στην ίδια αποτυχημένη συνταγή· πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ απορρίπτει τη διαδικασία ψήφισης σε ένα άρθρο.
Ωστόσο, τόνισε ότι «θα ψηφίσουμε τους σωστούς εφαρμοστικούς νόμους». Στα βασικά όπως οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουμε προσφέρει ουσιώδεις προτάσεις και τις στηρίζουμε, εξήγησε.
Επικριτικός εμφανίστηκε και στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψηφίσματα. Μάλιστα κατέληξε «αν σας αρέσουν, κ.Παπανδρέου, τα δημοψηφίσματα, κάντε το καλύτερο, εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου