Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Εξωτερική πολιτική-Εθνική προδοσία

Στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα άγαλμα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας. Αλλά και ένα άγαλμα – καθρέφτης της αποτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις κινήσεις του κρατιδίου των Σκοπίων.

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία των σκοπιανών, οι οποίες έκαναν επί της ουσίας επίδειξη τσαμπουκά έναντι τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της οποίας τους καλούσαν να μην προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν την Ελληνική πλευρά.

Με την κίνηση όμως αυτή, της τοποθέτησης του αγάλματος, δύο περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη ημερομηνία, οι σκοπιανοί... ξεμπερδεύουν με αυτές τις παραινέσεις και δείχνουν το πόσο αποφασισμένοι είναι. Και απογυμνώνουν και σε διεθνές επίπεδο την χώρα μας, καθώς είναι βέβαιο ότι αυτή στο όνομα της “σταθερότητας” στην περιοχή δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση σε διεθνές επίπεδο, παρόλο που έχει με το μέρος της ακόμη και αυτές τις τελευταίες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Κύκλοι από την άλλοι αναφέρουν ότι τα Σκόπια ενθάρρυναν προς αυτό τον τσαμπουκά κάποιοι άλλοι γείτονές μας, όχι από τα βόρεια αλλά από τα ανατολικά, οι οποίοι τους έφεραν ως παράδειγμα για την ελληνική ατολμία τις μηδενικές αντιδράσεις της χώρας μας στις διάφορες δικές τους προκλήσεις.

Το ζήτημα (προς μικρή μας έκπληξη) δεν έφερε στην Βουλή κάποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, αλλά ο κ. Καράογλου, από την Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου