Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αλ. Καχριμάνης: Εθνική υπόθεση η καταπολέμηση των ναρκωτικών


Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης των ναρκωτικών, που είναι η 26η Ιουνίου, εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το οποίο έχει ως εξής:
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι ημέρα περισυλλογής, αυτοκριτικής και χρέους απέναντι στους νέους μας.
Τα ναρκωτικά είναι ένα πρόβλημα που προβληματίζει και βασανίζει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, υπονομεύει την ανθρώπινη ύπαρξη.
Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και οι Έλληνες στο σύνολό τους, σπρώχνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους και ειδικότερα νέους σε αδιέξοδους δρόμους. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη υποχρέωση προκειμένου να βρούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις εξαρτήσεις που προκαλούν τραγωδίες και οδηγούν πολλούς συνανθρώπους μας στην κοινωνική απομόνωση.
Η καταπολέμηση των ναρκωτικών, ήταν και είναι Εθνική Υπόθεση. Είναι όμως υπόθεση και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του κάθε πολίτη ατομικά.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στηρίζει ανεπιφύλακτα τις δράσεις καταπολέμησης των ναρκωτικών. Προγραμματική της θέση είναι η δημιουργία ενός δικτύου, μέσω του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, που θα καλύπτει και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Η μέχρι σήμερα λειτουργία των ανωτέρω μονάδων έχει να επιδείξει θεαματικά αποτελέσματα, καθώς πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε πολλές οικογένειες και ασθενείς, θύματα των ναρκωτικών.
Απαιτούνται όμως να γίνουν περαιτέρω βήματα. Αποτελεί επιτακτική και επείγουσα ανάγκη η Πολιτεία να δώσει την συγκατάθεσή της για την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε να ιδρυθεί η Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα καλύπτει ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί το δίκτυο υπηρεσιών προς όφελος των χρηστών και των οικογενειών τους, που σήμερα υποχρεώνονται να ταξιδεύουν, με μεγάλο οικονομικό κόστος, σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής, επίπονος, πολυμέτωπος. Απαιτεί συνδυασμό ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη, την προστασία των νέων, με ταυτόχρονη σκληρή αντιμετώπιση των εμπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου