Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επιστολή Λευτέρη Καλογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά


Συγχαρητήρια για τη γενναία, αξιοπρεπή, υπεύθυνη και υπερήφανη Ελληνική συμπεριφορά δίνει ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης στον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σε επιστολή που του στέλνει.
«Εσείς που αποτελείτε την εγγύηση και την ελπίδα του έθνους ότι, αυτό θα παραμείνει ελεύθερο, θα παραμείνει Δημοκρατικό:
Οπλισθείτε με καρτερία και ψυχικό σθένος και παραμείνατε, μακριά από τις σειρήνες, σταθερά, αταλάντευτα, αμετακίνητα και πιστοί, στις σωστές και υπεύθυνες Εθνικές θέσεις που χαράξατε, όχι μόνον για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά και του περιορισμού του Δημοσίου χρέους, το οποίο πολύ σύντομα θα πλησιάσει το 200% του Α.Ε.Π., αλλά και κυρίως των δυσβάστακτων επιτοκίων, για το καλό της χώρας μας.
Διαμηνύσατε ακόμη στους «υπεύθυνους» της «τρόικας» να παύουν ν’ απειλούν και να θέτουν ενορχηστρωμένα εκβιαστικά διλήμματα, του τύπου: «ή συναινείτε ή οδηγείται η χώρα σας σε τραγωδία».
Όταν οι κύριοι αυτοί εισπράττουν ετησίως για τοκογλυφία, 23 δις €, χωρίς χρεολυσία, από τον τίμιο ιδρώτα του αγρίως φορολογημένου Έλληνα πολίτη.
Υπολογίζεται δε ότι την επταετία 2009 – 2015 θα κληθούμε να πληρώσουμε, αθροιστικά για τόκους και μόνον 131,00 δις €, δηλαδή 21 δις € παραπάνω από το συνολικό δάνειο των «πακέτων διάσωσης».
Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, δεν μας κάνουν χάρη, ούτε δώρα μας μοιράζουν, ούτε καμία βοήθεια μας παρέχουν, αλλά μας δανείζουν με βαρύτατο και υψηλότατο επιτόκιο, που αγγίζει τα όρια της τοκογλυφίας.
Το μπορούν, το οφείλουν στην Ελλάδα, που προσέφερε τα περισσότερα στην ανθρωπότητα.
Αλλιώς, ας όψεται ο κ. Παπανδρέου που έντεχνα, επίμονα, μεθοδικά και ενσυνείδητα: παρέσυρε τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο,
εν μέσω μάλιστα μιας βαθυτάτης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έπληξε θανάσιμα και τη χώρα μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Αδιαφορώντας για την τύχη της Ελλάδος, ακολούθησε τα χνάρια του Πατέρα του το 1980 – 1981, όταν με την παρατεταμένη τότε προεκλογική περίοδο, συνέτριψε τον αείμνηστο Γ. Ράλλη και την Ν.Δ.
Αυτή ήταν η επιδίωξή του, αλλά δεν το πέτυχε, διότι ο κ. Καραμανλής με την εγνωσμένη ευφυΐα του, δεν τσίμπησε.
Κατασυκοφάντησε τη Χώρα επί ένα χρόνο ως διεφθαρμένη, διαβρωμένη, καταχρεωμένη, αναξιόπιστη και μετά χτυπούσε  τις πόρτες … για δανεικά. Δεν εγνώριζε ότι, είναι κλειστές οι θύρες, όταν η χρεία – ομολογουμένη μάλιστα – τες κρουταλεί;
Παρέλυσε την οικονομία της Χώρας, αρνούμενος να λάβει τ’ αναγκαία μέτρα, από τον Οκτώβριο 2009.
Αρνούμενος ακόμη να εισπράξει τα βεβαιωμένα έσοδα του Δημοσίου, του τριμήνου Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2009, της νομιμοποίησης των Ημιυπαιθρίων, του ΕΤΑΚ, της Έκτακτης Ειδικής Εισφοράς κ.α. ως δήθεν «αντισυνταγματικά» με σκοπό, τη διόγκωση του Δημοσίου Ελλείμματος, με συνέπεια όλοι οι οικονομικοί δείκτες των Spreeds κ.α. να δεκαπλασιασθούν και να γίνει πανάκριβο το €υρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου