Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Να μην μείνουμε μόνο στην παραλαβή των έργων του χτες


Σπουδαία κληρονομιά άφησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών, «εξαναγκάζοντάς» το για έξι μήνες συνεχώς να εγκρίνει, να γνωμοδοτεί, να παραλαμβάνει έργα και μελέτες.
Όπως για παράδειγμα το πρώτο έργο του «ΕΣΠΑ», το οποίο αφορά τους παιδικούς σταθμούς στο Βοτανικό. Την ώριμη μελέτη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του Πάρκου «Κουραμπάς», την παραλαβή της Β’ φάσης της κυκλοφοριακής μελέτης, το ολοκληρωμένο σχέδιο πεζοδρομήσεων και ποδηλατοδρόμων της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, τη δημοπράτηση της συνδετήριας οδού Σεισμοπλήκτων Νεοχωρόπουλου, την έγκριση της ολοκληρωμένης μελέτης ανάπλασης του Πάρκου Λιθαρίτσια, καθώς και πληθώρα μικρών έργων του πρώην Δήμου Ιωαννιτών.
Σπουδαία προίκα όμως και τα μεγάλα έργα, όπως για παράδειγμα, η επερχόμενη αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης, αλλά και μικρότερης εμβέλειας έργων από τους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν με το Δήμο Ιωαννιτών.

Επίσης, κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί και για διάφορες άλλες παρεμβάσεις, όπως αυτό της τάξης των δύο εκατομμυρίων που αφορά την  ανάπλαση της ΟΑΣΗΣ.
Παρόλο που είναι δεδομένη η αναγκαιότητα υλοποίησης έργων για την ανάπτυξη της πόλης μας, κρίνεται αξιοσημείωτος ο πρόσφατος προβληματισμός της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο τεράστια έργα που ολοκληρώθηκαν, αυτό της ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΣΑΡΕ, στο οποίο πρόσθεσαν μια επιπλέον διαγράμμιση και μια πινακίδα, ώστε να το παραδώσουν τελικά στην κυκλοφορία χωρίς ενοχές. Το δεύτερο έργο που αφορά τον ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ, ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής, για το οποίο προκλήθηκε έντονη δυσφορία όσον αφορά τον εξοπλισμό του, στο τέλος ο «κλήρος» έπεσε στους Γιαννιώτες με έκκληση για κάθε είδους δωρεά.
Αναμφισβήτητα, οι κλασικές επικοινωνιακές τακτικές που ακολουθεί η νέα Δημοτική Αρχή μηδενίζοντας κάθε έργο από τα παλιά και διατυμπανίζοντας ότι «παρέλαβε καμένη γη», δεν ταιριάζουν στην εποχή μας και σίγουρα δεν βοηθάνε.
Σε κάθε περίπτωση, η σπουδαία, έως τώρα, διαδρομή στην υλοποίηση ουσιαστικών έργων θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τη νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να τρέξει πιο γρήγορα, καλύπτοντας τις σημαντικές υστερήσεις του πρώτου εξαμήνου. Στη σκυταλοδρομία της πολιτικής δεν αρκεί μόνο η παραλαβή της σκυτάλης, απαιτείται γρήγορος διασκελισμός, υπερπήδηση των εμποδίων, φτάνοντας στο «τέρμα» με το κεφάλι ψηλά. Ανεξαρτήτως της θέσης, σημασία έχει η αποτύπωση του προσωπικού στίγματος, κληροδοτώντας στην επόμενη Δημοτική Αρχή έργα και αξιώσεις.

ΒΛΕΤΣΑΣ Βασίλειος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ Ιωαννιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου